Aluminijaste žaluzije

Aluminijaste žaluzije po meri. Aluminijaste rolete z lamelami 25 mm, 35 mm in 50 mm.

Aluminijaste žaluzije

Te žaluzije, izdelane iz visokokakovostnih aluminijevih zlitin, nudijo neprekosljivo vzdržljivost, odpornost proti upogibanju in lahek dizajn, ki je primeren za enostavno uporabo. Preverite jih!

Aluminijaste žaluzije , Aluminijaste žaluzije

Aluminijaste žaluzije

Aluminijaste žaluzije so vsestranska in trpežna izbira za obloge notranjih oken. Te žaluzije, izdelane iz visokokakovostnega aluminija, nudijo odličen nadzor svetlobe in možnosti zasebnosti.

Aluminijaste žaluzije

Značilnosti aluminijastih žaluzij

Okenske obloge izpolnjujejo dve pomembni funkciji: učinkovito ščitijo notranjost pred prekomerno sončno svetlobo in so estetska dopolnitev notranjosti hiše/stanovanja.

Funkcionalnost aluminijastih senčil je sestavljena iz več elementov:
Lamele. Lamele so vodoravne, vzdolžne letve iz katerih je sestavljeno senčilo. S krmiljenjem mehanizma žaluzij jih nastavimo pod ustreznim kotom za uravnavanje količine svetlobe, ki vstopa v prostor. Lahko tudi dvignemo lamele in pustimo razkrito celotno površino stekla. Z vidika funkcionalnosti pa je najpomembnejša lastnost senčil možnost prilagajanja naklona lamel. Na ta način so okna v najtoplejšem delu dneva popolnoma prekrita, s časom in spremembami vpadnega kota svetlobe pa se lahko položaj lamel spreminja. Senčenje prostorov ne le preprečuje, da bi občutili nelagodje zaradi prepihanosti sončnih žarkov, ampak tudi ohranja prostor hladen v vročem vremenu. Nastavitev naklona lamel omogoča izrabo dnevne svetlobe brez odkrivanja oken in s tem ogrevanje stanovanja.
Ponudba aluminijastih žaluzij vključuje lamele v treh širinah: 16mm, 25mm ali 50mm. Velikost okna določa izbiro širine lamele. Predvidevamo, da so za manjša okna bolj primerna senčila z ožjimi lamelami, to je 16 mm in 25 mm, ki se lepo podajo v manjšo površino in ne dajejo vtisa »prevelikih«. Po drugi strani pa so širše žaluzije - 50mm primerne za večje oči. Ne samo, da se bodo lepo zlili z vašimi okni, tudi lažje jih boste upravljali.

Aluminijaste žaluzije na steni

Montaža. Montaža aluminijastih žaluzij je zelo enostavna, namestimo jih lahko na okenski okvir, v okensko nišo, na steno ali na strop. Na način vgradnje vpliva velikost ščita, npr. manjše lahko namestimo na okenski okvir, večje pa na steno ali strop. Neinvazivna montaža je možna z aluminijastimi žaluzijami širine lamel 16 mm in 25 mm (brez kasete).
Nadzor. Aluminijaste rolete lahko upravljate ročno z mehanizmom na desni ali levi strani (izbira ob naročilu) ali električno z daljinskim upravljalnikom.
Čiščenje. Aluminijaste žaluzije čistimo na tri različne načine: s posebno krtačo, ki temeljito pomete prah med lamelami, s pranjem lamel z vlažno krpo, namočeno v vodo z blagim detergentom, vsake toliko časa odstranimo prevleke in jih operemo v vodi. z blagim detergentom. Poleg obsežne barvne ponudbe se pri izbiri alu žaluzij odločimo tudi za vrsto lamel. Tu lahko izbirate: klasične, lesene ali perforirane žaluzije. Pri lesenih pokrovih, pri katerih so lamele oblikovane v barvah lesa, lahko izberete lesene dodatke - zgornji žlebni pokrov in vrtljivi gumb. Pri perforiranih žaluzijah so značilne drobne luknje v lamelah. Zaradi tega izgledajo zelo izvirno in moderno. Tudi gumbnice prispevajo k temu, da v prostorih z zaprtimi senčili ni popolnoma temno. Sončna svetloba prehaja skozi luknje in je rahlo razpršena. Perforacija lamel je pomembna, če smo čez dan pogosto doma, npr. delamo za računalnikom. Zaradi sposobnosti razpršitve svetlobe bodo široke perforirane žaluzije uporabne tudi v pisarnah. Ta vrsta senčil velja za eno najsodobnejših rešitev na področju notranjih prevlek.

Pri naročilu bodite pozorni, kakšne širine lamel in v kakšni barvni paleti so na voljo pri različnih vrstah senčil - klasičnih, perforiranih in lesenih. Trenutno so zelo modne in pogosto izbrane aluminijaste rolete širine 50mm. Aluminijaste rolete na oknu

Kako meriti
Za navodila o meritvah žaluzij pojdite na meritve na naši spletni strani. Zavihek je pripravljen tako, da lahko meritve opravi vsak sam. Mere je nato treba navesti ob oddaji naročila. Zahvaljujoč tej možnosti lahko lesena senčila prilagodite različnim oknom, tudi tistim nestandardnih dimenzij.

Kako izbrati barvo
Za aluminijaste žaluzije je značilna obsežna barvna paleta, ki vključuje tako umirjene kot bolj svetle barve. Izbira barve je odvisna od tega, kako je notranjost oblikovana in urejena, v kateri naj bi senčilo izgledalo. Lahko je harmoničen element celote ali barvit poudarek. Izbira tukaj je zelo individualna zadeva.

Kako montirati
Aluminijaste žaluzije lahko sestavite sami. Če želite to narediti, si oglejte smernice, pojdite na zavihek Navodila za sestavljanje.

Kako očistiti
Za čiščenje aluminijastih žaluzij je najbolje uporabiti posebno krtačo. Konstruiran je tako, da posamezne trakove temeljito očisti umazanije. Žaluzije lahko čistite suho ali mokro z vodo in blagim detergentom. Čopič je treba previdno iztisniti.


Kakšna je uporaba aluminijastih žaluzij v stanovanjih in enodružinskih hišah?

Aluminijaste žaluzije so nedvomno spremenjene svet okenskih pokrovov. V zadnjih letih so aluminijaste žaluzije pridobile izjemno priljubljenost in se danes pogosto uporabljajo tako v stanovanjskih kot pisarniških prostorih. Ne ponuja le elegance v stilu, ampak tudi praktičnost in funkcionalnost. Najpomembneje je, da lahko zaradi raznolikosti ponujenih izdelkov najdemo senčila, ki se popolnoma ujamejo z vsemi vrstami oken v notranjih prostorih.

Aluminijaste rolete so na voljo v široki paleti velikosti, oblika in barva, kar jim omogoča, da se prilega vsakemu interierju. Izbiramo lahko med enostavnimi, enotnimi barvami, pa tudi takšnimi, ki posnemajo naravne surovine, kot so lesene žaluzije. Zaradi tako velike izbire so aluminijaste žaluzije odlična izbira za vse, ki želijo učinkovito nadzorovati količino svetlobe, ki vstopa v prostor, ne glede na njegov stil in velikost.

Zakaj aluminijaste rolete?

Ena izmed ključnih prednosti aluminijastih senzorjev je njihova vzdržljivost. Izdelani iz visokokakovostnih materialov so odporni na poškodbe in bledenje, zaradi česar je tako odlična izbira za dolgo časa. Seveda lahko različne dimenzije aluminijastih žaluzij vplivajo na njihovo nasprotje, vendar smo prepričani, da bodo glede na izbrano velikost služile več let.

Aluminijaste rolete so tudi izjemno funkcionalne. Omogočajo vam ne le uravnavanje količine dnevne svetlobe, ki vstopa, temveč zagotavljajo tudi zasebnost in zvočno izolacijo. Na voljo so v različnih velikostih in stilih, kar vam omogoča, da jih popolnoma prilagodite svojim oknom in potrebam. Ne glede na to, ali gre za majhna okna v kuhinji ali velika okna v dnevni sobi, bodo aluminijaste žaluzije vedno videti dobro.

Ali je težko namestiti aluminijaste žaluzije? - Naredi sam!

Montaža aluminijastih žaluzij je enostavna in hitra. Na voljo so različni načini montaže, ki jih lahko prilagodimo velikosti in tipu vašega okna. Namestite jih lahko na okenski okvir, na strop ali neposredno na steno. Ne glede na izbrano metodo so aluminijaste žaluzije enostavne za montažo in ne zahtevajo posebne opreme.

Eden od priljubljenih načinov montaže aluminijastih žaluzij je neinvazivna montaža, ki ne zahteva vrtanja lukenj v okenski okvir. Je idealna rešitev za ljudi, ki ne želijo poškodovati svojih oken. Drug preprost način namestitve je pritrditev senčila na strop ali steno. Ta način je še posebej priporočljiv za večja okna, kjer tradicionalni načini vgradnje morda niso učinkoviti.

Kakšne so lastnosti pri uporabi aluminijastih žaluzij?

Aluminijaste rolete so zaradi svojih lastnosti idealne za različne tipe prostorov. Popolne so za pisarne, kjer velika okna zahtevajo učinkovito upravljanje svetlobe. Zahvaljujoč možnosti prilagajanja kota lamel lahko enostavno nadzirate količino svetlobe, ki vstopa v prostor, ne da bi pri tem premikali pogled navzven.

Aluminijaste rolete so odlična izbira tudi za prostore z visoko vlažnostjo, kot so kopalnice ali kuhinje. Aluminij je material, ki je odporen proti koroziji, zaradi česar so te žaluzije vodoodporne. V takih prostorih so aluminijaste žaluzije praktične in estetske rešitve.

ALU žaluzije in rolete po meri – kakšne so razlike med njimi?

Aluminijaste žaluzije in rolete sta dve priljubljeni vrsti okenskih oblog, ki ima svoje edinstvene prednosti. Medtem ko sta obe vrsti izdelkov zasnovani za nadzor svetlobe in zasebnosti, se razlikujeta po dizajnu, slogu in namestitvi.

Aluminijaste žaluzije so sestavljene iz vodoravnih lamel, ki jih je mogoče prilagoditi za nadzor količine svetlobe, ki vstopa v prostor. Na voljo so v različnih barvah in stilih, kar jim omogoča, da se prilegajo vsakemu interierju. Po drugi strani pa so žaluzije običajne kose blaga, ki jih lahko potegnete navzgor ali navzdol, da nadzirate količino svetlobe. Žaluzije so različne barve in vzorcev, vendar ne nudijo tolikšne regulacije svetlobe kot aluminijaste žaluzije.

Osnovne informacije o senzilih – kaj je vredno vedeti?

Žaluzija je izdelek, ki je nedvomno spremenjen dojemanje okenskih oblog. V zadnjih nekaj desetletjih so žaluzije postale nepogrešljiv element v mnogih domovih in pisarnah. Končano edinstveno kombinacijo funkcionalnosti in estetike, ki se enostavno ne dozira s tradicionalnimi zavesami ali senčili. Izbira pravih senčil je odločitev, ki je odvisna od številnih dejavnikov, kot so še vedno v notranjosti, potrebe stranke in dimenzije oken.

Aluminijaste žaluzije so ena izmed najbolj priljubljenih vrst žaluzij, ki so na voljo na trgu. Njihova glavna prednost je vzdržljivost – zaradi aluminijastih konstrukcij so odporni na poškodbe in korozijo. Zaradi tega so aluminijaste žaluzije idealna izbira za ljudi, ki iščejo trajne in estetske rešitve za svoj dom ali pisarno.

Kakšne so lastnosti aluminijastih žaluzij?

Aluminijasto vlogo odlikuje vzdržljivost in estetika. Izdelan iz kakovostnega aluminija zagotavlja trdnost in dolgo življenjsko dobo, kar je še posebej pomembno pri velikih oknih, kjer je pritisk na podboj večji. Poleg tega so aluminijaste žaluzije lahke, zaradi česar so enostavne za namestitev in upravljanje.

Ne smemo pa pozabiti na en pomemben vidik – aluminijaste žaluzije zelo učinkovito ohranjajo sončno svetlobo. Zahvaljujoč temu lahko učinkovito nadzorujejo količino svetlobe, ki vstopa v notranjost, zaradi česar je tako idealna rešitev za poletje, ki je sonce še posebej intenzivno.

Perforirane žaluzije - Kaj zagotavlja sodobno estetsko in funkcionalnost?

Med različnimi vrstami aluminijastih senčil posebno mesto zavzemajo perforirane žaluzije. Opremljene so z majhnimi odprtinami, ki prepuščajo nekaj svetlobe, tudi ko so popolnoma zaprte. To vam daje priložnost, da uživate v naravni svetlobi, hkrati pa zagotovite zasebnost v vašem domu.

Perforirana senčila so tudi estetsko izjemno privlačna. Njihov videz je sodoben in eleganten, zato primerni za večino notranjih stilov. Zaradi tega so pogosta izbira za sodobne domove in pisarne.

Kako namestiti žaluzije? - enostaven način spreminjanja notranjosti

Montaža senčil je postopek, ki se morda na prvi pogled zdi zapleten. Vendar pa je s pravimi orodji in navodili to enostavno narediti, tudi brez pomoči strokovnjakov. Prvi korak je vedno izmera okna – potrebujemo notranjo mero okna, da se rolete prilagodijo velikosti okna.

Pri aluminijastih žaluzijah je način vgradnje še posebej enostaven. Te žaluzije se običajno namestijo na notranjo stran okenskega okvirja, kar omogoča enostavno namestitev. Ni vas treba skrbeti, ali se bodo prilegali okeni vdolbini - zaradi svoje zasnove tako zelo prilagodljivi in jih je mogoče prilagoditi skoraj vsakemu oknu.

Kako se uporablja različne vrste senčil?

Na trgu so na voljo različne vrste žaluzij, vključno z aluminijastimi žaluzijami, lesenimi žaluzijami in roloji. Vsak od teh izdelkov ima svoje edinstvene lastnosti, ki so lahko bolj ali manj privlačne glede na posebne potrebe stranke.

Aluminijaste žaluzije so znane po svoji vzdržljivosti in trdnosti, zaradi česar so idealne za večja okna. Po drugi strani pa je lesena senčila cenjena zaradi naravnega videza in zgornje linije, ki jo vnesejo v notranjost. Nenazadnje so žaluzije preprosta in ekonomična rešitev, ki gre v vsak žep.

Kako namestiti žaluzije? - navodila po korakih

Montaža žaluzij na okenski okvir je postopek, ki se morda zdi zapleten, a je v resnici preprost in se lahko lotite sami. Vse kar morate storiti je, da poiščete pravo orodje in naredite nekaj korakov. Spodaj je kratek vodnik, ki vam bo v pomoč pri tem postopku.

Prvi korak je vedno izmera okna. Izmerite notranjo dimenzijo okenskega okvirja, da zagotovite, da bodo žaluzije prilegale oknu. Nato naročite senčila ustreznih dimenzij – večina proizvajalcev možnost prilagajanja velikosti senčil potrebam kupca.

Dobre rolete po ugodni ceni – kako je to mogoče?

Vsi si želimo v svojem domu lepa in funkcionalna senčila, vendar nas pogosto skrbijo stroški. Ali je mogoče najti dobre ščitnike, ki ohranijo sončne žarke v okenski niši po ugodni ceni? Žaluzije po meri bodo vedno nekoliko dražje od že izdelanih žaluzij, vendar se v naši trgovini trudimo, da so naši izdelki po privlačnih cenah!