Plise žaluzije

Plise žaluzije po meri, neinvazivne in tradicionalne za vertikalna in strešna okna:

Popolno prilegajoče se nagubane žaluzije

Odkrijte vrhunec oblike in funkcije z nagubanimi žaluzijami Perfect Fit—mojstrsko kombinacijo estetike in tehnike, ki običajna okna spremeni v prefinjene oblikovne elemente. Te žaluzije, posebej prilagojene za brezhibno prileganje okenskemu okvirju, nudijo eleganten, poenostavljen videz, ki odpravlja potrebo po vrtanju ali vijačenju. Oglejte si več plise senčil

Popolno prilegajoče se nagubane žaluzije , nagubane zatemnitvene žaluzije

Plise zatemnitvene žaluzije

Izboljšajte estetiko katerega koli prostora in na novo definirajte funkcionalnost z nagubanimi zatemnitvenimi žaluzijami, neprimerljivo izbiro za tiste, ki iščejo tako obliko kot funkcijo.

Plise žaluzije

Značilnosti plise senčil

Plise senčila ali pliseji so eden najsodobnejših in hkrati najbolj izvirnih načinov zastiranja oken. Od ostalih notranjih prevlek jih loči možnost namestitve materiala žaluzij kamorkoli v steklo – gor, dol ali na sredino. Poleg tega so gube zelo vsestranske; vgradimo jih lahko tudi v okna neobičajnih oblik, npr. loki, v strešna okna, v velike okenske prostore, tudi zimske vrtove. plise-žaluzije po meri

Velika okna so eden od obveznih elementov sodobne arhitekture, tako v javnih objektih kot v zasebnih domovih. Dobro osvetljena notranjost je prostorna in udobje bivanja v njej je zelo visoko. Enako pomembno pa je, da v vročem vremenu zastremo okna (zadolžena so za ogrevanje prostora v kar 80 %), da v notranjosti ne bo neznosno vroče in jih zastiralo v trenutku, ko si ljudje v notranjosti želijo intimnosti. Gube bodo prostore učinkovito ščitile pred soncem in zunanjimi pogledi, prav tako pa bodo okusen element notranje opreme.

Okenski prostor je eden ključnih elementov notranje opreme. Plise senčila se bodo odlično podala k oknu, zahvaljujoč temu pa bodo dopolnjevala videz notranjosti in ne prevladovala v njej. Bogata ponudba na področju barv materialov in dodatkov ter tekstur blaga vam bo omogočila izbiro plisejev za notranjo opremo. Ni potrebe po uporabi kasete, zato zavzamejo manj prostora in se zelo dobro oprimejo oken.

gube na oknih


Lastnosti plise žaluzij

Pleseji imajo številne prednosti, povezane z njihovim videzom, načinom sestavljanja in vsestranskostjo uporabe.

Ta vrsta rolet je zasnovana tako, da se material prevleke nahaja kjerkoli v okenski šipi. Blago je nameščeno med dvema tirnicama (profilom), ki lahko drsita po okenskem okvirju, gor in dol. Tako je pokrov lahko na vrhu okna, v sredini (prepognjen od zgoraj in spodaj) ali navzdol; seveda pa se lahko razširi tudi po celotni površini okna. Kar pritegne pozornost pri teh senčilih, je videz, ki izhaja iz njihovega imena - material je razporejen v značilno gubo, vidno tudi, ko so popolnoma raztegnjene. Inovativna rešitev in prednost plisejev je, da lahko okovje (profil) montiramo ne samo navpično, ampak tudi vodoravno. Horizontalno nameščena roleta deluje enako kot pri standardni vgradnji, le da se material premika po spodnjem in zgornjem okenskem okvirju.

Vsestranskost plise senčil je še ena prednost, na katero je vredno biti pozoren. Spletna trgovina Knall prodaja prevleke, izdelane po dimenzijah, ki jih individualno določite ob oddaji naročila. Enako je pri plisejih; po meri izdelane pliseje lahko prilagodimo oknom različnih, tudi nestandardnih dimenzij, npr. velika zasteklitev, zimski vrtovi. A to še ni vse. Vgradimo jih lahko tudi v strešna okna. Premočnemu segrevanju so še posebej izpostavljeni podstrešni prostori, saj se ne segrejejo le okenska stekla, ampak tudi celotna strešna površina. Strešne gube učinkovito preprečujejo prekomerno sončno svetlobo in s tem segrevanje prostorov v mansardi.

Montaža tovrstnega pokrova je enostavna in lahko neinvazivna. Neinvazivne plise rolete se namestijo s pomočjo posebnih ročajev. Druga možnost je, da jih privijete na zasteklitvene letve ali na okenski okvir. Tukaj ni kasete.

Okenske gube

Dodatne informacije

Kako meriti
Velikost plise senčil se poda posamično ob naročilu. Da bi se izognili navedbi napačne velikosti, glejte navodila za merjenje, ki jih najdete na zavihku za merjenje.

Kako izbrati barvo
Barve rolet so izbrane predvsem za notranjo opremo; tukaj lahko izberete tako barvo materiala kot tudi barvo okovja. Gubo lahko prilagodite tudi funkcijam notranjosti - dnevne sobe so svetlejših barv, tako da so prostori osvetljeni, ko je tkanina prekrita s prevleko. Na primer, v spalnici lahko uporabite temnejšo barvo, da dodatno zatemnite prostor.

Kako sestaviti
Montaža plise žaluzij je možna samostojno. Če si želite ogledati, kako to storiti, pojdite na navodila za sestavljanje zavihka.

Kako očistiti
Samočiščenje plise žaluzij je sestavljeno iz rednega brisanja zgornjih in spodnjih lamel. Material gube je antistatičen, kar zmanjšuje nabiranje prahu. Očistite ga lahko s ščetko za prah ali (občasno) rahlo obrišete z vlažno krpo.


Kako poteka namestitev in nastavitev plise senil?

Velikost plise žaluzije je izjemno pomembna, da se popolnoma prilega okenskemu okvirju. Montira se neposredno na steklo ali na okenski okvir, kar ne omejuje svobode odpiranja okna. Plise senčila tako idealna rešitev za okna neobičajnih oblik, kot so polkrožna, trapezasta ali trikotna okna, saj se za razliko od drugih notranjih okenskih pokrovov le-tem prilagajajo. Pravilna velikost plise žaluzije zagotavlja njeno pravilno delovanje in estetski videz.

Montaža plise senčil je proces, ki zahteva ustrezno pripravo. Izbira ustreznega načina vgradnje je odvisna od vrste okna, na katero se bo pritrdilo. Na voljo so različni sistemi montaže, kot je neinvazivna ali invazivna montaža na zasteklitveno letvico, na okenski okvir ali na strop. Izbira pravega montažnega sistema je še posebej pomembna pri neinvazivnih plisejih, ki ne zahtevajo vrtanja.

Neinvazivne gubane žaluzije - Je udobje in enostavnost namestitve tako očitna?

Neinvazivna plise senčila so izdelki, ki med montažo ne zahtevajo vrtanja v okenske okvirje. Je popolna rešitev za tiste, ki cenijo hitrost in enostavno namestitev. Montirajo se s pomočjo posebnih zasteklitvenih let, ki ne poškodujejo oken. Neinvazivna plise senčila so idealna za prekrivanje oken nenavadnih oblik, saj njihova montaža ne zahteva posebnih znanj ali orodij.

Ena največjih prednosti neinvazivnih plis je senčil, da ne omejujejo svobode odpiranja okna. Zaradi tega so idealni za prostore, kjer pogosto odpiramo okna, kot je kuhinja ali kopalnica. Še več, neinvazivni pliseji tako zelo estetski in se prilegajo vsakemu stilu interierja.

Ali plise senčila zagotavljajo popolno pokritost oken?

Plise senčila tako izjemno funkcionalna rešitev, ki vam omogoča, da pokrijete celotno površino okna ali le njen del. Zahvaljujoč temu lahko prilagodite količino svetlobe, ki vstopa v prostor, in zaščitite notranjost pred škodljivo sončno svetlobo. Zatemnitveni pliseji so še posebej pomembni v spalnicah in prostorih, kjer želimo popolno zatemnitev.

Prava velikost plise žaluzije je ključnega pomena za njeno funkcionalnost. Dobro izbrano plise senčilo ne samo, da se popolnoma prilega oknu, ampak tudi učinkovito ščiti pred soncem in prekrije kateri koli del okna. Plise senčila tako idealna tudi za zastiranje balkonskih vrat in oken v zimskih vrtovih.

Kakšna je uporaba plise senčila v različnih prostorih?

Plise senčila tako zelo vsestranski izdelki, ki se bodo obnesli v vsakem prostoru – od spalnice, preko kuhinje, do kopalnice. V spalnici bodo okenske plise senčila zagotovljene za pravo količino svetlobe in zaščito pred sončnimi žarki. V kuhinji bodo plise senčila praktična rešitev, ki ne bodo le dobro zakrile oken, ampak bodo tudi zunaj zaščitene pred škodljivimi vplivi sonca.

V kopalnicah, kjer imamo velikokrat opravka z nenavadnimi oblikami oken, so plise odlična rešitev. Zaradi razpoložljivih različnih velikosti in oblik se zlahka prilegajo vsakemu oknu ter zagotavljajo ustrezno zasebnost in zaščito pred soncem. Še več, plise senčila tako preprosta za čiščenje, kar je še posebej pomembno v prostorih, kot je kopalnica.

Plise žaluzije v primerjavi s tradicionalnimi žaluzijami in žaluzijami – v čem se uporablja?

Plise senčila se v primerjavi s klasičnimi žaluzijami in žaluzijami odlikujejo po edinstvenem dizajnu in funkcionalnosti. Plise dodaja žaluzijam edinstven značaj, ki se prilega minimalističnemu interierju. Hkrati je tako plise senčila izredno praktična - dvignejo se od, kar spodaj omogoča natančno prilagajanje količine svetlobe, ki vstopa v prostor.

Za razliko od žaluzij so pliseji na voljo v različnih oblikah, kar omogoča njihovo vgradnjo tudi v okna neobičajnih oblik. Še več, plise senčila so na voljo v številnih različnih barvah in vzorcih, kar vam omogoča, da jih prilagodite svojim osebnim željam v stilu interierja.

Kaj so plise senčila v naši ponudbi?

Naša ponudba zajema različne vrste plise senčil, ki so na voljo v številnih velikostih, barvah in vzorcih. Nudimo tako plise senčila za montažo na okenski okvir kot tudi neinvazivne pliseje. Vsa naša plise senčila so izdelana iz najkakovostnejših materialov, kar jim zagotavlja dolgo življenjsko dobo in odlično delovanje.

Vljudno vas vabimo, da se seznanite s celotno ponudbo v naši spletni trgovini. Če imate kakšno vprašanje o naših izdelkih, vam bomo z veseljem odgovorili.

Plise senčila ter njihova estetika in praktičnost – ju je mogoče združiti?

Plise senčila tako odlična rešitev za tiste, ki cenijo tako estetsko kot praktičnost. Zahvaljujoč unikatnemu gubljenju te žaluzije v notranjosti vnesejo edinstveno vzdušje, hkrati pa tako izjemno funkcionalno. Na voljo v številnih barvah in vzorcih se zlahka prilagodi vsakemu notranjemu stilu.

Nakup plise žaluzije je naložba, ki bo zagotovo prinesla veliko koristi. Ne le da bo izboljšal videz notranjosti, izboljšal bo tudi udobje uporabe prostora. Zahvaljujoč možnosti prilagajanja količine vhodne svetlobe vam plise omogoča ustvarjanje idealnih pogojev za delo, sprostitev ali spanje.