Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije za fasado z lamelami v obliki črk Z in C

Zunanje žaluzije

Izboljšajte bivalno izkušnjo na prostem z vrhunsko rešitvijo okenskih oblog: zunanja okenska senčila. Zunanje okenske žaluzije, zasnovane tako, da prenesejo vremenske razmere, so izdelane iz zelo trpežnih materialov, kot so poliester, prevlečen s PVC, in komponente iz nerjavečega jekla, ki so primerne za pomorsko uporabo. Natančno zasnovani za odpornost nudijo neprimerljivo UV zaščito in so spretni pri zmanjševanju pridobivanja sončne toplote ter tako povečujejo energetsko učinkovitost. Zunanje žaluzije, opremljene z avtomatiziranimi krmilnimi sistemi in integriranimi senzorji za veter, se neopazno umaknejo v neugodnih vremenskih razmerah, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Z lahkoto združujejo funkcionalnost z estetiko, prihajajo v nizu dizajnov in barvnih palet, ki dopolnjujejo kateri koli arhitekturni slog. Vzvišena združitev tehnologije in izdelave, okenske žaluzije na prostem niso le dodatek, ampak bistveni element sodobnega zunanjega oblikovanja.

Zunanje žaluzije

Fasadne žaluzije - značilnosti

Fasadne žaluzije imajo še eno pomembno prednost - njihova konstrukcija je enaka klasičnim notranjim žaluzijam. Konstrukcijo sestavljajo horizontalno razporejene lamele, to je premične letvice, katerih naklon lahko spreminjamo glede na jakost sončne svetlobe in kot njenega vpada. Tako notranjih prostorov ni treba popolnoma zatemniti, v notranjosti pa bo zagotovljen svež zrak. Prostori so lahko dobro osvetljeni tudi pozimi, ko sonce ni tako močno in so lahko lamele žaluzije ves čas dvignjene. Enako velja za bolj oblačne dni. Intenzivnost svetlobe lahko nastavljamo tudi s pomočjo vremenske avtomatike, ki meri položaj sonca in krmili lamele. Protivlomna fasadna senčila - kot zunanji ščit lahko tovrstna senčila opravljajo tudi protivlomno funkcijo. Spuščen oklep ščiti notranjost pred poskusi vloma in otežuje vstop v notranjost. Fasadne rolete tudi zvočno izolirajo prostore in ščitijo pred hrupom, ki prihaja od zunaj.

Zunanje podometne žaluzije

Montaža fasadnih senčil

Fasadne žaluzije so izdelane iz zelo kvalitetnih materialov, zaradi česar so odporne na vremenske vplive. Letve (lamele) so izdelane iz profiliranega aluminija v obliki črke C ali Z (opcijsko). V kombinaciji z ustrezno izbranimi vodili in ščitniki v obliki pločevinaste ali aluminijaste kasete ovalnega ali kvadratnega preseka, fasadna polkna pomembno vpliva na estetiko fasade objekta. Same letve so na voljo v različnih širinah in barvah in jih ni problema uskladiti z barvo fasade. Izdelani so iz zelo trpežnih materialov, ki so dodatno termično fiksirani, zaradi česar so odporni na spremenljive vremenske razmere (sneg, močan veter, mraz) in UV žarke (brez bledenja) barva).

Fasadne rolete po meri
Fasadna senčila se lahko vgrajujejo ne le v objekte v gradnji, temveč tudi v že gotove objekte. Pri gotovih objektih se vgrajujejo nadometna fasadna senčila, pri objektih v gradnji pa vgradna fasadna senčila. Podometne žaluzije so opremljene s kaseto za podometno montažo z izboklino, ki omogoča izvedbo zunanjih ometov; iz ekstrudiranega aluminija.

Pri obeh vrstah, vgradnih in nadometnih žaluzijah, so poliestrski tekstilni elementi termo pritrjeni, lestev pa je dodatno ojačana s kevlarjem. Luknje v lamelah
so zaviti, da preprečite drgnjenje trakov. Število standardnih barv trakov - 15; dodatno ga je možno lakirati v katero koli barvo iz RAL palete. Fasadne žaluzije so opremljene z električnim ali ročnim pogonom.

Kalkulator fasadnih senčil - ob oddaji naročila v spletni trgovini Knall se vam v levem spodnjem kotu samodejno prikaže kalkulator stroškov.

Avtomatske fasadne žaluzije

Vrste fasadnih senčil

Spletna trgovina Knall ponuja fasadna senčila v dveh skupinah - podometna in nadometna. V obeh primerih se naročila pripravljajo individualno na velikost, ki jo določi naročnik. Ob oddaji naročila se izbere tudi barvna shema.

Fasadna/nadometna senčila v obliki C ali Z lamel
Pri opciji C-blade je pogon lahko električni ali ročni; največja širina 4,5m, največja višina 5m. Z možnostjo Z-rezila samo električni pogon; največja širina 4,5m, največja višina 3m.

Dodatne informacije

Kako meriti
Fasadna senčila izdelujemo po individualnih dimenzijah, zato jih lahko uporabimo v različnih projektih in objektih z okni nestandardnih dimenzij. Da bi se izognili napakam pri merjenju, preberite navodila za merjenje.

Kako izbrati barvo
Barva zunanjih senčil, tudi fasadnih, se ujema z barvo fasade objekta. V tem primeru mora vse skupaj ustvariti skladen in estetski videz. Izbira barv v ponudbi je izbrana tako, da je možno izbrati fasadna senčila za različne fasade.

Kako montirati
Fasadne rolete so nameščene na zunanji strani okna. Vgradimo jih lahko v obstoječe (nadometne) ali v gradnji (podometne) hiše. Navodila za montažo najdete v zavihku Navodila za montažo. Pri zunanjih žaluzijah montažo zaupajte strokovni ekipi; predvsem v primeru večjega števila naročenih ščitov in v večnadstropnih objektih.

Kako očistiti
Čiščenje zunanjih zaščit je najbolje zaupati strokovni ekipi, ki ima na voljo posebno opremo in čistila. To je potrebno na primer v večnadstropnih stavbah, kjer je težko uporabiti visokotlačni čistilnik na višjih oknih. Poleg tega lahko težavo povzroči samostojno temeljito čiščenje prostora med letvami.


Kakšna je uporaba fasadnih senčil?

Prva asociacija na fasadno senčila nam lahko prikliče v spomin okenske pokrove na zunanji strani stavbe, ki nas ščitijo pred soncem. Fasadne rolete pa tako veliko več kot preproste okenske obloge. Zunanje žaluzije, imenovane tudi fasadne žaluzije, so vse pogostejši element sodobnih domov in pisarn. Na voljo so v različnih oblikah, velikostih in barvah, zaradi česar jih je mogoče prilagoditi posameznim dimenzijam objekta ter tako ustvariti eleganten in moderen videz. Uporaba fasadnih senčil je zelo široka - od stanovanjskih objektov, preko poslovnih objektov, do gospodarskih objektov.

Fasadne žaluzije so izdelane iz različnih materialov, najbolj priljubljene pa so tiste iz aluminija. Aluminij je lahek material, odporen na vremenske vplive, zaradi česar se je senčila vzdržljivost in enostavna za montažo. Enostavna aluminijasta konstrukcija fasadnih žaluzij, z lamelami v obliki črke C ali Z, ni le estetsko privlačna, ampak tudi zelo funkcionalna. Fasadne žaluzije so opremljene z vodili, ki uporabljajo nemoten nadzor kota lamel. Zahvaljujoč temu lahko uporabnik prilagodi zaslonski prodor svetlobe v notranjost.

Kako poteka montaža in uporaba fasadnih senčil?

Montaža fasadnih senčil je proces, ki zahteva natančnost in spretnost. To je še posebej pomembno pri fasadnih senčilih, ki se montirajo zunaj objekta. Pravilna montaža je ključnega pomena za delovanje senčil in njihov potencial na vremenske vplive.

čeprav se zdi montaža fasadnih senčil zapletena, je v praksi preprost in hiter postopek. Zahvaljujoč enostavni aluminijasti konstrukciji in enostavni montaži so fasadne žaluzije odlična rešitev za vse, kar cenite udobje in hitrost izvedbe. Poleg tega je uporaba fasadnih senzorjev intuitivna in enostavna, ne glede na to, ali smo izbrali ročno ali električno upravljanje.

Fasadne in zunanje rolete – kakšne so razlike?

čeprav so fasadne žaluzije na prvi pogled podobni zunanjim rolojem, gre v resnici za dva različna izdelka. Tako žaluzije kot rolete so namenjene zaščiti notranjosti stavbe pred soncem, vendar je način njihovega delovanja drugačen.

Zunanje rolete, podobno kot fasadne žaluzije, montiramo zunaj objekta. Njihova glavna razlika pa je v tem, kako regulirajo količino svetlobe, ki vstopa v notranjost. Pri rolojih je mogoče le okno v celoti pokriti ali odkriti. Fasadne žaluzije pa dajejo možnost gladke regulacije količine svetlobe, zahvaljujoč nastavitvi kota lamel.

Ali lahko računate na prihranek energije s pomočjo fasadnih senčil?

Varčevanje z energijo je eden najpomembnejših vidikov uporabe fasadnih senzorjev. Zahvaljujoč možnosti prilagajanja kota lamel vam fasadna senčila uporabljajo nadzor nad količino svetlobe in toplote, ki vstopa v prostor. To ne samo poveča udobje uporabe, temveč omogoča tudi zmanjšanje stroškov ogrevanja in klimatizacije.

V kurilni sezoni odprta senčila potrebujejo maksimalen izkoristek sončne toplote in tako zmanjšajo potrebo po ogrevanju. Poleti, ki so sonce visoko, pa zaprte žaluzije ščitijo v notranjosti pred prekomerno sončno svetlobo, omejujejo delovanje klimatskih naprav in prispevajo k znatnemu prihranku električne energije.

Zakaj se splača izbrati fasadna senčila?

Fasadna senčila so odlična kombinacija funkcionalnosti in estetike. Njihova uporaba prinaša posledice prednosti, od prihrankov energije, preko udobja uporabe, do sodobnega videza objekta. Na voljo v različnih oblikah in barvah, jih je mogoče prilagoditi vsakemu objektu, ne glede na njegovo velikost ali slog.

Če iščete rešitev, ki vam bo omogočila nemoten nadzor količine svetlobe, ki vstopa v notranjost, bo hkrati zagotovila udobje in prihranek energije, tako fasadne žaluzije za vas. Ne glede na to, ali gradite nov dom ali načrtujete prenovo, je treba razmisliti o uporabi fasadnih senčil.

Kje kupiti fasadne žaluzije?

Žaluzije so na voljo v številnih trgovinah z okenskimi zavesami. Vendar se splača izbrati proizvajalca, ki ponuja najkakovostnejše izdelke v strokovnem svetu. Preverite ponudbo v naši trgovini in izberite, katere možnosti ponujajo fasadna senčila. V trgovini Knall, ne glede na vaše potrebe in pričakovanja, smo prepričani, da boste našli izdelek, ki bo izpolnil vaša pričakovanja.

Avtomatizacija fasadnih senčil - Kako deluje sistem vremenske avtomatike?

Gladko upravljanje je ena ključnih lastnosti fasadnih senzorjev. Najnaprednejši sistemi uporabljajo električno krmiljenje, kar zagotavlja natančnost in udobje uporabe. Zahvaljujoč temu je mogoče nastavitve prilagoditi individualnim željam v vremenskih razmerah.

Zelo zanimiva rešitev, ki je vse bolj priljubljena, je sistem za avtomatizacijo časa. Deluje na osnovi vremenskih senzorjev, ki reagirajo na spremembe vremenskih razmer. Glede na intenzivnost sončne svetlobe, temperatura ali moč vetra sistem samostojno uravnava kot naklon lamel in tako zagotavlja optimalne pogoje v prostoru.

Kako fasadna senčila sodelujejo s klimatsko napravo?

Druga sodobna rešitev je možnost sodelovanja fasadnih senčil s klimatsko napravo. Zahvaljujoč temu, odvisno od namestitvenega senzorja, klimatska naprava prilagodi svoje delovanje in tako zagotovi optimalno temperaturo v zgradbi.

Ta inteligentna kombinacija vam omogoča zmanjšanje ravni hrupa, ki povzroča klimatsko napravo, in zmanjšanje njene porabe energije. To je še posebej pomembno v sodobnih domovih, kjer sta skrb za okolje in varčevanje z energijo med ključnimi prioritetami.

Zunanje žaluzije - Kako odporne so na vremenske vplive?

Ena glavnih prednosti fasadnih senzorjev je njihova trajnost in učinek na različne časovne vplive. Zahvaljujoč uporabi visokokakovostnih materialov, kot je aluminij, tako se je odporna na sonce, dež ali veter.

Iz nerjavečih materialov so tudi vodila, na katera so nameščene letvice. Zahvaljujoč temu tudi po večletni uporabi fasadna senčila ohranijo svoj prvotni videz v funkcionalnosti.

Kako prekriti stekleno fasado? - Fasadne rolete!

Steklene fasade so rešitev, za katero se v sodobni gradnji vse pogosteje odločajo. Dajejo učinek prostornosti in svetlobe, vendar zahtevajo ustrezno zaščito pred soncem. Tu pridejo prav fasadne žaluzije.

Zahvaljujoč možnostim nadzora kot naklona lamel vam fasadne žaluzije omogoča nadzor nad količino svetlobe, ki vstopa v notranjost. S tem ne le povečate udobje uporabe, ampak tudi zaščitite pred prekomernim segrevanjem prostorov. V kombinaciji s steklenimi fasadami ustvarimo harmonično fasadno senčilo v estetskem duu, ki ni le praktičen, temveč tudi učinkovit.