Balkonske markize

Balkonske markize ITALIA po meri so elegantni zunanji senčniki, ki se namestijo nad okna in balkonska vrata.

Tenda za balkon

Balkonske markize predstavljajo utelešenje funkcije srečanja oblik, kar jih uveljavlja kot enega najbolj zaželenih izdelkov v katalogu okenskih oblog. Izdelane iz vrhunskih, vodoodpornih in UV-odpornih tkanin, te markize zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in udobje. Preverite več:

Tenda za balkon

Balkonske markize

Obsežen vodnik za balkonske markize: izboljšajte svoj zunanji prostor

Ko gre za maksimiranje potenciala vašega balkona, je eden najučinkovitejših načinov za to namestitev visokokakovostne markize. Kakovostne zložljive balkonske markize ne zagotavljajo le sence in zaščite pred vremenskimi vplivi, temveč vašemu zunanjemu prostoru dodajo pridih stila in elegance. V tem obsežnem vodniku bomo raziskali različne vrste tend, ki so na voljo, njihove prednosti in kako izbrati popolno za vaš balkon.

Obstaja več vrst tend, ki jih je treba upoštevati za vaš balkon, od katerih ima vsaka svoje edinstvene značilnosti in prednosti. Nekatere priljubljene možnosti vključujejo:

  • Zložljive markize: te markize se lahko po potrebi podaljšajo ali umaknejo, kar zagotavlja prilagodljivost glede sence in pokritosti. Idealne so za tiste, ki želijo na svojem balkonu uživati tako v soncu kot v senci.
  • Fiksne markize: Kot že ime pove, so te markize trajno pritrjene na vaš balkon ter zagotavljajo stalno senco in zaščito. So odlična možnost za tiste, ki želijo trajnejšo rešitev.
  • Prostostoječe markize: te markize niso pritrjene na vaš balkon, temveč stojijo samostojno. Po potrebi jih je mogoče premikati, zaradi česar so vsestranska možnost za tiste, ki želijo prilagodljivost v svojem zunanjem prostoru.

Balkonske markize po meri

Povzetek

V tem članku smo razpravljali o različnih možnostih za razširitev vašega zunanjega prostora zunaj balkonskih markiz, vključno s pergolami in steklenimi nadstreški kot alternativnimi sistemi zaščite pred soncem. Poudarili smo tudi pomen vremenskih senzorjev v sodobnih sistemih senčil, ki lahko samodejno prilagajajo sistem senčenja glede na sončno svetlobo, veter in dež. Poleg tega smo raziskali uporabo vetrobranov ali zaslonov za zasebnost kot dopolnilne rešitve markizam, ki nudijo večjo zasebnost in zaščito pred vremenskimi vplivi. S kombiniranjem različnih sistemov zaščite pred soncem in rešitev zasebnosti lahko ustvarite funkcionalen in vabljiv zunanji prostor, prilagojen vašim posebnim potrebam in željam.

Vrste

Balkonske markize v trgovini Knall so na voljo v štirih blagovnih skupinah:

  • Italija brez kasete. Senčila za markize so enostavne konstrukcije, niso opremljena s kaseto, v katero se material po zvijanju skrije. Vključuje univerzalne nosilce za stensko in stropno montažo (zgoraj balkon). Možnost električnega krmiljenja - motorji zaščiteni z ohišjem IP 44, kar pomeni zaščito pred brizganjem vode na ohišje iz različnih smeri (dež). Opremljen z avtomatiko s senzorji za veter in udarce.
  • Italija v kaseti. Tenda enostavne konstrukcije, opremljena z univerzalnimi nosilci, ki omogočajo enostavno montažo na steno ali strop (zgoraj balkon). Električno krmiljen, katerega motor je zaščiten z ohišjem IP 44, odpornim na dež. Opremljen z avtomatiko s senzorji za veter in udarce.
  • Ograja Italija. Za ta model so značilne roke, pritrjene na balkonsko ograjo; struktura omogoča nastavitev ustreznega kota nagiba. Električnega pogona tukaj ni mogoče uporabiti.
  • BORA. Markida BORA je nameščena navpično glede na okensko ravnino. Opremljen z vzmetnim pogonom, brez možnosti uporabe električnega pogona.

Material balkonskih markiz je prekrit s posebno impregnacijo, ki preprečuje, da bi se umazanija in prah usedala na tkanino, ko je tenda odprta. Barvna paleta vključuje gladke materiale in prekrite s črtami v različnih barvah, značilnih za markize. Tako lahko izdelek enostavno prilagodimo karakterju objekta in barvi fasade. Na koncu tende je okrasni volan.

Dodatne informacije

Kako meriti
Preden naročite balkonsko senčilo, lahko izmero opravite sami, ustrezna navodila so na voljo na povezavi meritve . Naročena markiza je zagotovilo učinkovite zaščite celotnega balkonskega prostora.

Kako izbrati barvo
Barve balkonskih markiz so gladke barve ali material okrašen s črtami, ki jasno asociirajo na balkone v mestih na jugu Evrope. Vse skupaj naj bo prilagojeno barvi fasade, da z njo tvori estetsko celoto.

Kako sestaviti
Montaža balkonske tende se lahko izvede neodvisno. Navodila za to najdete tukaj navodila za sestavljanje. Če pa se nekdo ne počuti samozavestnega pri takšnih delih, je najbolje, da namestitev tende zaupa strokovnjakom.

Kako očistiti
Da bi balkonska markiza ohranila svoj estetski videz, lahko umazanijo redno odstranjujete s krtačo na dolgi palici. Blago lahko občasno tudi razstavite in ga mokro očistite z vlažno gobo. Material je treba razgrniti, da se popolnoma posuši.