Balkonske markize

Balkonske markize: ročno ali električno zložljive, popolni balkonski nadstreški po meri

Tenda za balkon

Tenda za balkon zagotavlja nujno senco in zaščito pred vremenskimi vplivi, kar naredi zunanje prostore bolj prijetne. Te markize so enostavne za namestitev in uporabo, na voljo pa so v različnih stilih in barvah, da se prilegajo vsakemu dekorju. Trpežni in odporni na vremenske vplive povečajo udobje in dodajo vašemu balkonu estetski videz.

Tenda za balkon , Balkonski nadstrešek

Balkonski nadstrešek

Balkonski nadstrešek zagotavlja odlično senco in zaščito pred vremenskimi vplivi, kar izboljša vaš zunanji bivalni prostor. Ti nadstreški so enostavni za namestitev in vzdrževanje, na voljo pa so v različnih slogih in barvah, da se prilegajo vsakemu dekorju. Trpežni in odporni na vremenske vplive vašemu balkonu dodajo udobje in estetski videz.

Balkonske markize

Obsežen vodnik za balkonske markize: izboljšajte svoj zunanji prostor

Ko gre za maksimiranje potenciala vašega balkona, je eden najučinkovitejših načinov za to namestitev visokokakovostne markize. Kakovostne zložljive balkonske markize ne zagotavljajo le sence in zaščite pred vremenskimi vplivi, temveč vašemu zunanjemu prostoru dodajo pridih stila in elegance. V tem obsežnem vodniku bomo raziskali različne vrste tend, ki so na voljo, njihove prednosti in kako izbrati popolno za vaš balkon.

Obstaja več vrst tend, ki jih je treba upoštevati za vaš balkon, od katerih ima vsaka svoje edinstvene značilnosti in prednosti. Nekatere priljubljene možnosti vključujejo:

  • Zložljive markize: te markize se lahko po potrebi podaljšajo ali umaknejo, kar zagotavlja prilagodljivost glede sence in pokritosti. Idealne so za tiste, ki želijo na balkonu uživati tako v soncu kot v senci.
  • Fiksne markize: Kot že ime pove, so te markize trajno pritrjene na vaš balkon ter zagotavljajo stalno senco in zaščito. So odlična možnost za tiste, ki želijo trajnejšo rešitev.
  • Prostostoječe markize: te markize niso pritrjene na vaš balkon, temveč stojijo samostojno. Po potrebi jih je mogoče premikati, zaradi česar so vsestranska možnost za tiste, ki želijo prilagodljivost v svojem zunanjem prostoru.

Balkonske markize po meri

Povzetek

V tem članku smo razpravljali o različnih možnostih za razširitev vašega zunanjega prostora zunaj balkonskih markiz, vključno s pergolami in steklenimi nadstreški kot alternativnimi sistemi zaščite pred soncem. Poudarili smo tudi pomen vremenskih senzorjev v sodobnih sistemih senčil, ki lahko samodejno prilagodijo sistem senčenja glede na sončno svetlobo, veter in dež. Poleg tega smo raziskali uporabo vetrobranov ali zaslonov za zasebnost kot dopolnilne rešitve markizam, ki nudijo večjo zasebnost in zaščito pred vremenskimi vplivi. S kombiniranjem različnih sistemov zaščite pred soncem in rešitev zasebnosti lahko ustvarite funkcionalen in vabljiv zunanji prostor, prilagojen vašim posebnim potrebam in željam.

Vrste

Balkonske markize v trgovini Knall so na voljo v štirih blagovnih skupinah:

  • Ibiza brez kasete. Senčila za markize so enostavne konstrukcije, niso opremljena s kaseto, v katero se material po zvitju skrije. Vključuje univerzalne nosilce za stensko in stropno montažo (zgoraj balkon). Možnost električnega krmiljenja - motorji zaščiteni z ohišjem IP 44, kar pomeni zaščito pred brizganjem vode na ohišje iz različnih smeri (dež). Opremljen z avtomatiko s senzorji za veter in udarce.
  • Ibiza v kaseti. Tenda enostavne konstrukcije, opremljena z univerzalnimi nosilci, ki omogočajo enostavno montažo na steno ali strop (zgoraj balkon). Električno krmiljen, katerega motor je zaščiten z ohišjem IP 44, odpornim na dež. Opremljen z avtomatiko s senzorji za veter in udarce.
  • Ograja Ibiza. Za ta model so značilne roke, pritrjene na balkonsko ograjo; struktura omogoča nastavitev ustreznega kota nagiba. Električnega pogona tukaj ni mogoče uporabiti.
  • Bahama. Tenda Bahama je nameščena navpično glede na okensko ravnino. Opremljen z vzmetnim pogonom, brez možnosti uporabe električnega pogona.

Material balkonskih markiz je prekrit s posebno impregnacijo, ki preprečuje nastajanje umazanije in prahu na tkanini, medtem ko je markiza odprta. Barvna paleta zajema gladke materiale in prekrite s črtami v različnih barvah, značilnih za markize. Tako lahko izdelek enostavno prilagodimo karakterju objekta in barvi fasade. Na koncu tende je okrasni volan.

Dodatne informacije

Kako meriti
Preden naročite balkonsko senčilo, lahko izmero opravite sami, ustrezna navodila so na voljo na povezavi meritve . Naročena markiza je zagotovilo učinkovite zaščite celotnega balkonskega prostora.

Kako izbrati barvo
Barve balkonskih markiz so gladke barve ali material okrašen s črtami, ki jasno asociirajo na balkone v mestih na jugu Evrope. Vse skupaj naj bo prilagojeno barvi fasade, da z njo tvori estetsko celoto.

Kako sestaviti
Montaža balkonske tende se lahko izvede neodvisno. Navodila za to najdete tukaj navodila za sestavljanje. Če pa se nekdo ne počuti samozavestnega pri takšnih delih, je najbolje, da namestitev tende zaupa strokovnjakom.

Kako očistiti
Da bi balkonska markiza ohranila svoj estetski videz, lahko umazanijo redno odstranjujete s krtačo na dolgi palici. Blago lahko občasno tudi razstavite in ga mokro očistite z vlažno gobo. Material je treba razgrniti, da se popolnoma posuši.