Mreže proti mrčesu za okna

Komarniki za okna so enostavni sistemi za izdelavo in upravljanje, ki zagotavljajo učinkovito zaščito pred mrčesom.

Mreže proti mrčesu za okna

Mreže proti komarjem - Lastnosti

Mreže proti komarjem preprečujejo mrčesu vstop v dom. To je problem, s katerim se soočamo večji del leta – od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Na trgu so na voljo različni insekticidi, večina pa je kemičnih in z njimi ne želi ali ne zna vsakdo ravnati. Če se uporabljajo v zaprtih prostorih, lahko povzročijo alergijske reakcije. Mreža proti komarjem pomaga preprečiti vstop žuželk, kar odpravlja potrebo po kemikalijah. Fina mrežica je ovira tudi za najmanjše žuželke.

Komarniki za okna in vrata so način za uživanje doma v miru v sezonah, ko so žuželke aktivne; še posebej, če je dom/stanovanje v bližini vodnih teles ali zelenih površin ali če gre za počitniško hišo. Žuželke ne le motijo miru in počitka, ampak so lahko tudi nevarne za alergike (čebele, ose) ali prenašajo klice, ko pristanejo na hrani (muhe). Zato je najbolje, da nezaželenim insektom učinkovito preprečite vstop v dom. Še več, v toplih mesecih, predvsem zvečer, ko zunanje temperature padejo, okna pogosto odpremo; to poskrbi za udobje doma, osveži zrak in izboljša vonj okolice. Umetna svetloba privablja mrčes, namestitev komarnikov pa jim preprečuje vstop.

Komarniki ne ovirajo uporabe oken in balkonskih vrat, ki se brez težav odpirajo in zapirajo. Dandanes so te vrste zaslonov zasnovane in izdelane tako, da ne zagotavljajo le učinkovite zaščite pred insekti, ampak tudi izgledajo estetsko. Visoka kakovost materialov in barvna paleta zagotavljata, da se komarniki zlijejo z notranjim dekorjem in zunanjo fasado. Komarniki po meri

Vrste in namestitev komarnikov

Da bi bila mreža proti komarjem učinkovita, mora biti kakovostna in prilagojena velikosti. Vgradnja pravilne velikosti je nujna zaradi različnih velikosti oken, različnih širin profilov in debelin okenskih okvirjev; že 2 mm razlike lahko povzroči režo. Trgovina Knall ima posebno rubriko (Merjenje), kjer lahko preverite, kako pravilno izmeriti okno za komarnik.

Komarniki so izdelani v dveh vrstah: okvirni komarnik in rolo komarnik. Okvirna komarnica se pritrdi na okno s posebnim ovratnikom ali magnetom (okenski okvir ni treba spreminjati). Komarnik na vratih zahteva uporabo tečajev, bodisi fiksnih ali samozapiralnih – mreža tukaj tvori dodaten niz vrat, ki se odpirajo navzven. Rolo komarnik deluje kot senčilo; mreža se razteza in umika z verižnim mehanizmom. Mreža je nameščena v aluminijasti kaseti s stranskim profilom v obliki črke U. Montira se zunaj ali znotraj okenske vdolbine. Komarniki za balkonska vrata lahko delujejo tudi kot »nevihtna vrata« – gosta mreža, iz katere so izdelana, zadrži močnejše sunke vetra.

Pri obeh modelih zaščito pred mrčesom zagotavlja mrežica z luknjami 1x1 mm. Mrežica je iz steklenih vlaken, lahka in omogoča zelo tanke niti; dodatno je prevlečena s PVC-jem, zaradi česar je izjemno odporna na vremenske dejavnike, kot so sončna svetloba ali dež (tako komarnik zelo dolgo ohranja svojo estetiko) in mehanske poškodbe. Sodobni komarniki so opremljeni z estetskim in trpežnim aluminijastim profilom. Mreže se lahko uporabljajo v različnih vrstah oken: PVC, lesenih in aluminijastih.

Komarniki za okna in vrata v ponudbi so dovolj raznoliki, da se lahko uskladijo z barvno shemo stavbe. Izberete lahko tako barvo mreže kot profila. Ta rešitev pomeni, da ob ohranjanju prednosti zaščite pred mrčesom ni treba sklepati kompromisov glede estetskega videza oken. komarniki za vertikalna okna

Sistemi proti komarjem

Sistemi komarnikov na voljo v trgovini Knall:

  • Okvirna mreža proti komarjem za okna. Ena najpreprostejših in najbolj priročnih rešitev. Na okenski okvir je nameščen s kovinskimi ploščami, ki prekrivajo tesnilo. Prednosti vključujejo zelo enostavno namestitev/odstranitev in brez spreminjanja okvirja. Največja širina 120 cm, največja višina 160 cm.
  • Mreža proti komarjem za vrata. Lahko se namesti na balkonska vrata, dvoriščna vrata ipd. Visoko kakovost dodatno zagotavljajo notranji koti, masivni tečaji in eleganten ročaj. Na noben način ne omejuje uporabe vrat. Največja širina 140 cm, največja višina 260 cm.
  • Rolo MONUMO enostranski komarnik za vrata. vodoravno nameščen komarnik; voden z zgornjo in spodnjo verigo. Paravan je opremljen z estetsko aluminijasto kaseto (vstavljeno v stranski profil v obliki črke U), pri čemer je mreža trajno spojena z valjem. Izbrane barve palete RAL in lesne barve.
  • Rolo MONUMO dvostranski komarnik za vrata. Vodoravni zaslon, voden z zgornjo in spodnjo verigo. Mreža je nameščena v kaseti iz aluminija (vstavljena v stranski profil U) in trajno spojena z valjem. Barve – izbrana paleta RAL in lesni odtenki.