Pergole

Vrtne pergole po naročilu pripravljene za lastno montažo

Pergole

Terasne vrtne pergole - značilnosti

Konstrukcija pergol, ki so na voljo v spletni trgovini Knall, je izdelana iz ekstrudiranih aluminijastih profilov in jeklenih elementov. Ekstrudirani aluminij je zelo odporen na vremenske vplive (dež, sončna svetloba) in posledično dolgo časa ohranja svoje estetske lastnosti. Streha je zložljiva ali iz premičnih lamel (električno upravljanje); če jih postavite v pravi položaj, s spreminjanjem kota naklona lahko izolirate prostor pod pergolo. Poleg tega je pergola opremljena z integriranim drenažnim sistemom.

Prednosti in zasnova pergole

Prednosti pergole so povezane predvsem s tem, da omogoča ustvarjanje dodatnega in pokritega prostora na vrtu ali nad teraso. Zahvaljujoč temu pridobite dodaten prostor na vrtu, v katerem se lahko zadržujete tako v vročem vremenu kot v dežju. Če dvoriščna terasa nima strehe, bo idealna rešitev uporaba pergole. Zahvaljujoč njej bo ustvarjen pokrit prostor tik ob hiši, kjer boste lahko brez težav preživljali čas, tudi ko vreme zunaj ni ravno naklonjeno - dež, vročina. Stenska pergola je zelo dobra rešitev tudi za gostinske lokale; z njegovo uporabo enostavno in hitro ustvarite prijeten kavarniški vrt.
Pergola na pokriti terasi

Druga možnost izdelka je samostoječa pergola, ki jo lahko postavite kjerkoli na vrtu. Prednosti so tukaj enake - pridobitev prostora, kjer lahko ostaneš zunaj v neugodnem vremenu. Obstaja tudi možnost modularne razširitve, tako da se poveča površina pod streho.

Izdelava terasne pergole lahko ustvari tudi čudovit vrtni okras, če je okoli nje cvetje, vzpenjavke ali če nanjo namestimo dodatne svetlobne elemente. V ponudbi vrtnih trgovin lahko najdete številne rastline, ki ne vzamejo veliko časa za rast, zato vam na učinek zelene grede ne bo treba dolgo čakati. Izberete lahko tudi rastline, ki ne zahtevajo posebne nege in vam za ohranjanje njihove estetike ni treba biti izkušen vrtnar.
stenske pergole po meri

Zahvaljujoč pergoli lahko bolje izkoristimo površino zunaj hiše. Ustvari tudi streho za velike površine (zahvaljujoč možnosti kombiniranja modulov). Pergole za terase, ki so na voljo v trgovini Knall, so prašno barvane v poljubni barvi iz RAL palete, ki je navedena ob oddaji naročila. Zahvaljujoč obsežni paleti celotna konstrukcija ne bo pokvarila videza vašega domačega vrta / kavarne z neujemanjem s fasado, ampak se bo zlahka prilegala.

Stranska polkna se lahko uporabljajo kot opcija za pergole. Poleg tega bodo omejili pretok sonca pod streho in poskrbeli za zasebnost. Poleg tega ščitijo tudi pred rahlim dežjem. Pred dežjem je pergola zaščitena tudi z žlebovi, ki vodo odvajajo na zunanje stebre.

Trgovina Knall ima lastne proizvodne in logistične zmogljivosti, zato zagotavlja najkrajše možne dobavne roke. Vendar je treba upoštevati, da lahko montaža konstrukcije, še posebej prostostoječe, zahteva dodatno pripravo podlage. Pergole za terase odlikujeta estetika in solidna izdelava; ima najvišji razred odpornosti proti vetru 3. V opisih posameznih izdelkov je podatek, ali je pergola izdelana v velikosti, ki je navedena ob naročilu, ali gre za končni izdelek z določenimi dimenzijami.

Terasne pergole se razlikujejo po dimenzijah in vrsti kritine. Vsi so opremljeni z LED osvetlitvijo

Dodatne informacije

Kako meriti
Pergole, ki so na voljo v naši trgovini, so izdelane v navedenih velikostih ali pa jih lahko naročite po meri (največja je navedena v opisu izdelka). V opisih posameznih izdelkov boste našli informacije o izbiri velikosti. Želeno velikost navedite ob oddaji naročila. Pergole lahko sestavite modularno in tako povečate njihov obseg.

Kako izbrati barvo
Pergole se proizvajajo v dveh vrstah: stenske ali prostostoječe. Barva pergole na pergoli, namenjeni pokrivanju terase, naj bo usklajena z barvo fasade hiše. Zahvaljujoč temu ne bo le funkcionalen, temveč bo z objektom tvoril tudi estetsko celoto. Po drugi strani pa lahko prostostoječa pergola stoji kjerkoli na vrtu in tudi tu je lahko ključna pri izbiri barve barva fasade objekta (če je na primer pergola postavljena blizu nje). Izberete lahko tudi barvo, ki se sklada z zelenjem rastlin, da se pergola lepo zlije z vrtom.

Kako montirati
Navodila za montažo pergole so na voljo v zavihku Navodila za montažo. Namestitev lahko zahteva ustrezno pripravo površine. Zato lahko razmislite o zaposlitvi profesionalne montažne ekipe.

Kako očistiti
Za čiščenje konstrukcije pergole je najbolje uporabiti visokotlačni čistilnik, ki bo umazanijo temeljito odstranil. Streho je treba pred čiščenjem zviti. Umazanijo s strehe, npr. suho listje ali vejevje, lahko odstranite s krtačo.