Žaluzije za zimski vrt

Senčila za zimski vrt za steklene strehe

Žaluzije za zimski vrt

Značilnosti strešnih senčil za zimski vrt

Strešne žaluzije za zimski vrt so vrsta strešnih žaluzij. Pred soncem ščitijo strešna okna, prosojne strehe, zimske vrtove in vse vrste steklenih nadzidkov, ki so prekriti z ravno ali nagnjeno površino.

Prostori za zimski vrt so zelo dober način za pridobitev dodatnega prostora za sprostitev, ki gladko povezuje hišo z vrtom. Ta prostor ni le dodaten prostor za sprostitev, ampak tudi učinkovit arhitekturni postopek, ki vam omogoča ustvarjanje izvirnega in zelenega prostora vse leto. Zelo pogosto v hladnih mesecih pogrešamo bujno zelenje pomladi. Zastekljen zimski vrt je lahko oaza vegetacije in sprostitve. Poleg tega lahko v njej gojite tudi bolj eksotične rastline.

Zaradi zasteklitve pa je treba tak prostor skrbno zaščititi pred soncem. Medtem ko je pozimi prijetno toplo, pozno spomladi in poleti notranja temperatura postane neznosna. Takšen kraj ne more spominjati na rastlinjak. Po predpostavki naj bi služil kot sprostitev in v njem ne more biti vroče. Idealna rešitev je uporaba zimskih strešnih senčil, ki učinkovito zasenčijo celotno strešno površino, hkrati pa delujejo zelo stilsko in estetsko. Senčila za zimski vrt se uporabljajo za senčenje večjih in ravnih površin (horizontalnih in diagonalnih). Zimski vrt na strehi

Značilnosti strešnih senčil za zimski vrt

Strešno senčilo za zimski vrt ščiti površino strehe in ohranja prijetno temperaturo v prostoru. Klimatske naprave se pogosto vgrajujejo v zimske vrtove, tovrstno senčilo pa zmanjša porabo klime in s tem zniža stroške energije.

Varčevanje z energijo je torej ena glavnih prednosti strešnih senčil za zimski vrt. Notranjost zimskih vrtov je zelo impresivna - tako od zunaj kot od znotraj. Vendar pa potrebujejo klimatsko napravo, zlasti kadar so poletja zaradi podnebnih sprememb zelo vroča in visoke temperature trajajo do poznega dneva.
v jeseni. Horizontalna strešna kritina učinkovito ščiti pred pregrevanjem in tako zmanjša potrebo po zagonu klimatske naprave.

Zelo pomembna prednost je tudi visoka kakovost in funkcionalnost strešnih senčil za zimski vrt. Strukturni elementi kot so: kaseta, vodila in spodnji nosilec so izdelani iz ekstrudiranega aluminija in prašno lakirani, zahvaljujoč čemur je njihova površina zaščitena pred škodljivimi vplivi UV sevanja in vplivi dejavnikov, kot sta dež ali veter. Posledica tega je dolgo vzdrževanje estetike pokrova. Tudi samo tkanino odlikuje visoka kakovost, ki zagotavlja njeno vzdržljivost, poseben sistem napenjanja pa omogoča delo na ravnih in poševnih površinah.

Roleto za zimski vrt je kombinacija učinkovitega senčenja zastekljenih prostorov z enostavno in estetsko strukturo. stekleni strešni sistem

Vrste

Strešna senčila za zimski vrt, ki jih ponuja trgovina Knall, je mogoče namestiti znotraj in zunaj zimskih vrtov; krmiljenje je izključno električno. Izdelek je opremljen s posebnimi aluminijastimi montažnimi nosilci, ki omogočajo hitro in enostavno montažo.

Žaluzije lahko prekrijejo velike površine steklenih streh, možna je tudi modularna montaža. Vgrajen sistem za napenjanje blaga ohranja svojo napetost tudi pri veliki površini, zaradi česar razvito senčilo ne izgubi svoje estetike. Kaseta je vodoravna, vendar sistem deluje pod katerim koli kotom naklona. Celotna konstrukcija je izdelana iz visokokakovostnega aluminija, odpornega na vremenske vplive, barvna paleta tkanin pa je obsežna. Omogoča vam izbiro prevleke glede na barvo fasade (če je senčilo nameščeno zunaj) ali glede na stil dekorja (če je senčilo nameščeno znotraj) in tako ohranite okusen videz stavbe ali notranjosti.

Izdelek je opremljen z možnostjo uporabe vremenske avtomatike, ki vam omogoča nadzor nad količino vpadne svetlobe.

Dodatne informacije

Kako meriti
Senčila za zimske vrtove se uporabljajo za zaščito steklenih streh, strešnih oken itd. Izdelujejo se v določenih velikostih. Lahko pa jih modularno kombinirate in tako prekrijete pripadajočo površino.

Kako izbrati barvo
Strešna senčila za zimski vrt se uporabljajo na primer v tako imenovanih zimskih vrtovih, katerih zastekljene strehe morajo biti učinkovito zaščitene pred soncem. Zaradi funkcije, ki jo opravljajo, je njihova barva izbrana tako, da se skladajo tako z barvo fasade objekta kot tudi s stilom notranjosti prostora, ki naj bi ščitil pred soncem.

Kako sestaviti
Ker senčila za zimski vrt prekrivajo zastekljene površine, je bolje, da njihovo namestitev naročite profesionalnemu podjetju. Za navodila za samosestavljanje kliknite tukaj Navodila za sestavljanje

Kako očistiti
Senčila za zimske vrtove so posebna vrsta pokrovov, namenjenih prekrivanju steklenih streh, nameščenih na njihovi notranji ali zunanji strani. Zaradi dejstva, da je njihovo vzdrževanje čisto, je bolje naročiti podjetje, ki se s tem ukvarja profesionalno.