rimske zavese

Rimske zavese po meri, rimske zavese za standardna ali erkerna okna z ali brez horizontalne ojačitve:

Rimske zavese

Rimske senčne žaluzije ponujajo izjemno zlitje estetike in funkcionalnosti ter utelešajo brezčasno eleganco, ki presega minljive oblikovalske trende. Te okenske obloge, izdelane s skrbno pozornostjo do detajlov, uporabljajo niz enakomerno razporejenih vodoravnih gub, ki se elegantno umaknejo ali razširijo, kar omogoča brezhiben nadzor svetlobe in upravljanje zasebnosti. Preverite več:

Rimske zavese , kompleti rimskih zaves , rimske zavese po meri

Kompleti rimskih zaves

Odkrijte preobrazbeno moč kompletov rimskih zaves, ki so najpomembnejša komponenta na področju okenskih oblog po meri. Sinteza oblike in funkcije, ti kompleti zagotavljajo vsestranskost oblikovanja z natančnostjo inženiringa in ponujajo poenostavljen pristop k tradicionalno delovno intenzivnemu projektu.

Rimske zavese po meri

Rimske zavese po meri nudijo prilagojeno, elegantno rešitev za vsako okno. Prirejeni po meri, da zagotovijo popolno prileganje, so na voljo v različnih tkaninah, vzorcih in barvah, da se prilegajo vsakemu dekorju. Rimske zavese po meri so eleganten dodatek za vsak prostor.

rimske zavese

Značilnosti rimskih zaves

Rimske zavese so edinstvena vrsta okenskih pokrovov. Predvsem so kompromisna rešitev med klasičnimi žaluzijami in zavesami ter zavesami. Poleg tega se ujemajo z notranjostjo, oblikovano v različnih stilih. Združujejo funkcionalnost, to je možnost učinkovitega senčenja prostorov, z izjemno estetiko, ki temelji predvsem na razporeditvi materiala po dviganju žaluzij - tkanina ustvari okrasni zavesi.

Rimske zavese po meri

Rimske zavese po meri so narejene iz naravnih materialov, zato veljajo za idealno rešitev za ljudi, ki so jim klasične zavese in zavese pretežke in tako prevladujejo nad okenskim prostorom ter prostor vizualno pomanjšujejo, medtem ko se klasične zavese zdijo prestroge. za njih. Rimske žaluzije iz blaga poskrbijo za toplo notranjost, ne da bi morali obešati zavese. Njihov naravni videz se bo zlil z najrazličnejšimi notranjimi slogi: od minimalističnih, na primer urejenih v skandinavskem stilu, do bolj tradicionalnih.

Izbira senčil iz blaga: z ali brez šivank je odvisna tudi od velikosti okna, v katerega bomo senčilo obesili. Muntin letve se uporabljajo predvsem pri polknih večjih dimenzij, potem ne bo težav z razporeditvijo materiala v enake vodoravne gube. To pravilo velja tudi za tanjše, prozorne in prosojne materiale. Pri oknih z manjšo površino lahko tudi pri nekoliko debelejših tkaninah ostanete brez rešetk - material je tu bolj oprijet in ustvarja nežno obliko.

Rimske zavese za vertikalna okna

Rimske zavese za dnevno sobo, kuhinjo, spalnico, kopalnico

Vrsta prostora ne vpliva na to, ali je vanj možno namestiti rimsko zaveso ali ne. Širina rimskih žaluzij, ki jih ponujamo v naši spletni trgovini, je do 3 metre (maksimalno) – zato se bodo dobro obnesle v večjih oknih dnevne sobe ali balkona. Z modno veliko zasteklitvijo jih je možno postaviti dvojno, eno zraven druge. Tovrstna senčila se bodo kljub temu, da so izdelana iz naravnih materialov, dobro obnesla tudi v kuhinji in kopalnici. Te prostore morate le prezračiti, da tkanina ne ostane vlažna.

Rimske zavese v spletni trgovini Knall

V spletni trgovini Knall smo pripravili ponudbo rimskih zaves v štirih skupinah. V vsakem od njih lahko izberete materiale v obsežni paleti barv in z različno stopnjo prepustnosti svetlobe. Izdelke odlikujeta estetika in visoka kakovost, sestavljeni so iz sprednjega profila z ježkom in nosilnega profila. Poleg tega naša spletna trgovina ponuja rimske zavese za individualno določeno velikost. V praksi to pomeni, da jih lahko prilagodite različnim tipom prostorov, kjer se okna lahko razlikujejo po velikosti in so nestandardnih dimenzij: okna v dnevni sobi, balkonska ali terasna okna, okna v kuhinji, spalnici ali kopalnici. Naše rimske zavese upravljamo z verižnim mehanizmom, ki je zelo priročen in omogoča zaustavitev zavese na poljubni višini okna. Enako pomembno je, da je mehanizem majhen in estetski. Profil, na katerega je material nameščen, je opremljen s posebnim ježkom, tako da ni težav s čistočo rolete. Samo odpeti ga morate in oprati v mlačni vodi z blagim detergentom ali odnesti v pralnico.

Rimske zatemnitve se montirajo na steno, v okensko nišo ali na okenski okvir. Njihova cena je odvisna od modela, velikosti in vrste izbranega materiala.

Rimske zavese z muntin palicami

Dodatne informacije

Kako meriti
Dimenzija rimskih zaves, ki ustreza velikosti okna, je navedena ob oddaji naročila. Za pravilno izdelavo preberite navodila v našem zavihku Merjenje.

Kako izbrati barvo
Rimske zavese so sešite iz naravnih materialov, zato so najpogosteje usklajene s slogi notranjosti, ki temeljijo na naravnih dodatkih, kot sta skandinavski ali boho. Takrat so izbrane predvsem umirjene barve (npr. bež, siva). Vendar pa so tudi barve rimskih zaves žive, npr. rdeča, tkanine pa lahko krasijo različni vzorci. Zato se lahko rimske zavese ujemajo z ustrezno barvno shemo, ne glede na slog notranjosti.

Kako montirati
Rimske zavese lahko namestite sami. Na naši spletni strani smo vključili posebna navodila za sestavljanje; najdete jih v zavihku Navodila za montažo.

Kako očistiti
Rimske zavese lahko perete v mlačni vodi z dodatkom blagega detergenta; posušite v nezloženem položaju in zlikajte po navodilih. Pri večjih velikostih je bolje, da prevleko očistite v pralnici. Enako velja za občutljive tkanine rimskih zaves s funkcijo zaves.


Kakšna je uporaba rimskih zaves v različnih notranjostih?

Rimske zavese so sodobna rešitev, ki se vedno pogosteje uporablja v različnih notranjih prostorih. Rimske zavese so kot nalašč za dnevno sobo, spalnico in kuhinjo. Zahvaljujoč velikemu številu razpoložljivih dizajnov in barv se rimske zavese lahko prilagodijo vsakemu notranjemu stilu.

V dnevni sobi lahko postane glavna okrasna točka. Odločite se lahko za rimske zavese v geometrijskih vzorcih z elegantnimi gubami, ki bodo v notranjosti dodale moderen pomen. V spalnici lahko pomaga ustvariti prijetno vzdušje, hkrati pa zagotavlja pravo mero zasebnosti. V kuhinji so rimske zavese praktične - lahko tako izdelane iz blaga, ki ga je enostavno čistiti.

Rimske zavese za okenski okvir - kakšne so njegove vrste in materiali?

Rimske zavese so na voljo v različnih izvedbah. Rimske zavese lahko najdete iz različnih materialov, od bombaža do poliestra do finega voila. Izbira materiala za rimsko zaveso je odvisna od številnih dejavnikov, kot so tako pričakovani estetski učinek, funkcionalnost in enostavnost čiščenja. To so prednosti naše karnise.

Še več, na voljo so različne vrste rimskih zaves. Lahko se odločite za rimske zavese z mehanizmom na vrvico, ki so tako zelo enostavne za uporabo. Izbrati je mogoče tudi rimske zavese z vzmetnim mehanizmom, ki so tako nekoliko bolj zapleteni za uporabo, in ponuja več možnosti prilagajanja.

Kje kupiti rimske zavese po meri?

Rimske zavese so na voljo marsikje. Kupiti jih je mogoče tako v stacionarnih trgovinah kot na spletu. V naši ponudbi boste našli širok izbor rimskih zaves, različnih barv in materialov. Vljudno vas vabimo, da izkoristite našo ponudbo, zagotavljamo privlačne cene in strokovno svetovanje. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri popolne rimske zavese, ki se bo podala v vaš interier. Vabimo vas, da nas kontaktirate, na voljo smo vam.