Zavese s svinčnikom

Zavese s svinčniki po meri - zatemnitvene, toplotne ali prozorne zavese z naborki iz svinčnikov

Zavese s svinčnikom

Zavese v obliki svinčnika v vsak prostor vnesejo klasičen in eleganten pridih. S tesno nabranimi gubami na vrhu ustvarjajo prefinjen in brezčasen videz. Te zavese, ki so na voljo v številnih tkaninah in barvah, so narejene po meri, da se popolnoma prilegajo vašim oknom in vašemu domu dodajo stil in funkcionalnost.

Pencil pleat zavese , Zavese z pencil gube

Zavese s svinčniki

Zavese z naborki iz svinčnika ponujajo brezčasen in eleganten videz, popoln za vsak prostor. Te zavese imajo tesno nabrane gube, ki ustvarjajo prefinjen stil. Izdelane po meri, da se prilegajo vašim oknom, jih je mogoče preprosto namestiti na sistem električnih karnis in združujejo klasično obliko s sodobnim udobjem za enostavno upravljanje.

Zavese s svinčnikom

Lastnosti okrasnih zaves in mrežastih zaves

Tkanine dekorativnih zaves so naravne, enake tistim pri rimskih zavesah. Visokokakovostne tkanine in naborki poskrbijo, da izgledajo in so zelo privlačni. Hkrati se uporaba naravnih materialov odlično ujema z najnovejšimi trendi notranje opreme, ki temeljijo na preprostosti, minimalizmu in naravi. Zahvaljujoč temu zavese in/ali zavese (odvisno od izbire vrste materiala) dopolnjujejo interierje, urejene v skladu z zasnovami sodobne notranje arhitekture. Ob tem pa ne gre pozabiti, da so zavese najbolj klasičen način zastiranja oken. Z leti so se tkanine spreminjale, v določenih barvah, kakovost uporabljenih materialov pa se je dvigovala. Vse pogosteje se uporabljajo tudi same zavese (brez zaves), ki ob zdrsu navzdol pustijo odprt prostor (pogosto velikih) šip. Hiša postane polna prostora in svetlobe, njena notranja zasnova pa združuje klasično in moderno. Na ta način postanejo zavese eden najbolj vsestranskih načinov dekoriranja in senčenja okenskega prostora.
Zavese po meri

Materiali in barve

Izbira barv in materiala, iz katerega bodo sešite zavese, se mora ujemati z notranjo opremo in njeno velikostjo. Glavna naloga zaves je zmanjšati količino sončne svetlobe, ki pade v sobo, in okrasiti njeno notranjost; zavese imajo predvsem dekorativno funkcijo. Izpostavljena okna naredijo celotno hišo polno svetlobe in prostora; v toplejših dneh pa lahko k neprijetno visokim temperaturam prispeva tudi preveč sonca. Zavit material za zavese bo zmanjšal dotok sonca in s tem toplote v notranjost. Poleg tega bo zmanjšal škodljive učinke UV žarkov, ki lahko povzročijo bledenje barv na stenah in pohištvu. Druga, enako pomembna funkcija zaves in zaves je povezana z dopolnjevanjem sloga notranje opreme. Velika prednost zaves in zaves je njihova univerzalnost, zaradi katere se zelo dobro podajo v prostore, urejene tako v modernem kot v klasičnem slogu. Poleg tega se bodo dobro obnesle v hišah/stanovanjih drugačne velikosti (kvadratnih metrov). Vendar pa je treba v obeh primerih pravilno izbrati debelino in teksturo tkanine.

Za manjše prostore bodo najboljši tisti v svetlih barvah, gladki ali z zelo nežnim svetlečim vzorcem, sešiti iz tanjših materialov. Zahvaljujoč temu bo notranjost postala optično večja. Zavese za razliko od žaluzij niso vgrajene v okno, temveč zavzamejo prostor okoli njega; težko in temno lahko prevladuje v manjših notranjostih. Podobno je z intenzivnimi barvnimi poudarki sten ali pohištva – zavese in/ali zavese so v takšnem interierju le ozadje in njihove barve naj bodo nevtralne.
Microflex zavese po meri

Microflex sistemi zaves

Microflex zavese so inovativen način postavitve zaves, imajo trajno všite majhne plastične kljukice, ki poskrbijo, da je tkanina vedno prepognjena v enakih razmakih. Tovrstno zapenjanje lahko uspešno nadomesti klasične zavese z jezički. Ker je v vsakdanji uporabi naravno, da se zavese pogosto odpirajo in zapirajo, je treba pri nakupu ustrezno izmeriti dolžino. V idealnem primeru bi se morali končati približno 1,5 cm nad tlemi.

Dodatne informacije

Kako meriti
Zavese se merijo v metrih; po pritrditvi na Microflex obročke ali kaveljčke bo vse skupaj dvakrat manjše. Obroči (vodila) imajo premer 4 cm, komplet vsebuje 6 obročev na 1 meter. Pri meritvah je treba predvideti, da se mora zavesa končati 1,5 cm nad tlemi. Tako se spodnji del ne bo umazal, ko ga potisnete noter/ven.

Kako izbrati barvo
Zavese imajo lahko funkcijo zatemnitve, takrat lahko izberete temnejše barve in gostejšo teksturo blaga. Lahko delujejo tudi kot zavese in takrat so sešite iz občutljivih in prosojnih materialov. Izbira je pogosto odvisna od funkcije prostora, na primer v spalnici boste potrebovali večjo zatemnitev, v kuhinji ali dnevni sobi pa manjšo. Barve zaves so odvisne tudi od tega, kako je urejena notranjost; ta slog lahko vpliva na barvo, teksturo tkanine ali izbiro tkanine z vzorcem. O barvi lahko odloča tudi velikost notranjosti; pri manjših naj se ne pojavljajo senčila v temnih barvah, ker jih lahko optično pomanjšajo.

Kako montirati
Zavese lahko obesite na cevaste karnise ali posebne kljuke Microflex. V obeh primerih bo tkanina estetsko prijetna. V naši trgovini so na voljo tudi električne karnise, ki močno olajšajo premikanje zaves. To bo še posebej pomembno v primeru naročenih velikih velikosti zaves in ko bo tkanina, iz katere bodo sešite, debela in s tem tudi težja.

Kako očistiti
Zavese lahko perete v pralnem stroju in nato zlikate – po navodilih na tkanini. Za prevelike zavese/zavese, ki jih ni mogoče prati v pralnem stroju, uporabite pralnico.