Barve okenskih oblog

« Nazaj na blog

Svet za oknom se počasi že spreminja v jesenske barve, zato smo se odločili, da tudi tokratni zapis posvetimo barvam. Obkroženi smo z njimi; Nekatere imamo radi, druge sovražimo. Pravzaprav se ne ve, od česa je to odvisno. Barve imajo svoja, včasih zelo čudna imena in menda lahko vplivajo na naše razpoloženje.

Tematika barv je najpogosteje povezana z modo, tesno pa je povezana tudi z notranjim oblikovanjem. Jeseni bomo morda želeli nositi rdeč šal in nato sivega; enostavno ga je spremeniti. Vsekakor pa morajo biti barve, s katerimi se obdajamo doma, skrbno premišljene. V svojih notranjih prostorih bi se morali počutiti umirjeno, vsak dan uživati v njihovem videzu in ne razmišljati o tem, da bi kaj hitro prepleskali ali spremenili.

Enako velja za okenske pokrove. Barva, v kateri bodo, je tesno povezana z dizajnom celotne notranjosti, vse naj se med seboj sklada. Ne glede na to, ali izberemo zavese, ki ostanejo vidne tudi po odgrnitvi in so nekakšen okvir za okno, ali senčila ali roloje, ki bodo manj opazni, ko jih zvijemo, ostaja barva ves čas zelo pomembna. Prevleka ni le okras, ampak tudi funkcionalnost, ki ščiti pred soncem, vročino in zagotavlja intimo. Zato mora biti po prekrivanju lepo dopolnilo dekorju, v skladu z našim okusom in notranjim dizajnom.

Zemeljske barve
Kombinacija elegance in funkcionalnosti je glavna naloga prevlek. Nekateri imamo radi umirjene barve, tako imenovane zemeljske barve. Povezani so z umirjenostjo, so občutljivi in nežni. Nežnost in ekspresivnost narave je že dolgo prisotna v projektih. Barve, ki jih imamo tukaj, so predvsem rjave, rumene in zelene. V paleti zemeljskih tonov imamo opravka z njihovimi različnimi odtenki, tako so npr. rjave tako zelo svetle barve kot temna ebenovina.

Za vsako vrsto prevleke na spletni strani spletne trgovine Knall je ob oddaji naročila na voljo celoten izbor barv. Dekorativne zavese ali rimske in platnene žaluzije , dnevno/nočne platnene rolete ali drugo - vedno izberemo barvo, ki nas zanima. Prav tako nam ni treba razmišljati o funkcionalnosti; Če imamo radi svetle barve in jih želimo imeti po vsej hiši, potem lahko z izbiro enega izmed tipov rolojev izberemo gumiran material, ki bo zagotavljal 100% zatemnitev (deloval bo npr. v spalnici) . Tudi manjši interierji bodo zahtevali enotne in svetle barve, da ne bodo videti optično manjši.

Ko govorimo o zemeljskih tonih, ne smemo pozabiti na lesene žaluzije , ki so popolnoma edinstvena kategorija. Naravni les (in iz tega so narejene lesene žaluzije) in njegova senčila lahko dajo notranjosti popolnoma edinstveno vzdušje. Prednost pri tem je, da lahko izberete lamele (lamele) različnih širin in tako prilagodite pokrov manjšim in večjim notranjim prostorom.

Barve, barve in še več barv
Zemeljske barve so umirjene barve in niso vsem všeč. Močan barvni poudarek lahko poživi prostor, ne gre kar tako pretiravati. Z barvno okensko prevleko morajo stene in dodatki popestriti celoto. Široka barvna paleta omogoča uporabo ene vrste rolojev ali senčil, lahko pa tudi različne barve. Enako velja za okrasne zavese. Tako sta lahko dnevna soba ali kuhinja v manj intenzivnih barvah in v svetlejših odtenkih, da je v njih tudi po zagrnjenih zavesah več naravne svetlobe, v drugih prostorih (spalnica, otroška soba) pa lahko greste bolj noro.

Včasih so prostori v hišah zasnovani v različnih barvah, z različnimi barvnimi poudarki. Obsežna barvna paleta rolet, senčil in zaves vam bo omogočila, da boste vse brez težav uskladili. Notranjost bo barvita in hkrati harmonična in okusna.

Blog

Preverite tudi.

Vsi članki in nasveti »