Fasadne žaluzije - zunanja zaščita pred soncem

« Nazaj na blog

Fasadne žaluzije so sodoben in eleganten tip pokrovov, ki se namestijo na zunanjo stran oken. Običajno jih povezujemo z velikimi, zastekljenimi objekti, vendar pa se fasadna senčila vse pogosteje uporabljajo tudi v zasebnih domovih. To je predvsem posledica dejstva, da je njihova konstrukcija lahka in enostavna, zaradi česar se odlično zlijejo z različnimi arhitekturnimi slogi. Poleg tega so odlična rešitev za velike zasteklitve, te pa so v sodobni gradnji trenutno izjemno modne.

V čem je edinstvenost fasadnih senčil? Pravzaprav se skriva v njihovem imenu. Fasadna senčila delujejo enako kot klasična notranja senčila, kar pomeni, da lahko zaradi njihove konstrukcije z ustrezno nastavitvijo lamel uravnavamo pretok svetlobe v prostore.

Fasadne rolete v praksi
Fasadna senčila lahko vgradimo v objekte v gradnji ali v objekte, ki so že v uporabi. Pri gotovih objektih so priporočljiva nadometna fasadna polkna , pri gradbenih pa podometna .

Ker gre za zunanjo prevleko, so pri izdelavi uporabljeni samo materiali, ki ustrezajo najvišjim zahtevam kakovosti; dodatno so termično fiksirani. Biti morajo odporne na različne vremenske vplive (močno sonce, veter, dež, toča, sneg itd.), da ne izgubijo estetskega videza in ne iznakažejo objekta. Lamele (horizontalne lamele) so izdelane iz profiliranega aluminija in so lahko v obliki črke C ali Z. Izbira oblike je seveda odvisna od zasnove objekta in tega, kaj se bo z njim bolje ujemalo.

Lamele žaluzije so električno upravljane z daljinskim upravljalnikom. Princip njihovega delovanja je enak kot pri notranjih žaluzijah. Odvisno od časa dneva, jakosti sonca ali njegovega vpadnega kota nagnemo lamele tako, da pride v prostore le toliko svetlobe, kot jo potrebujemo. To je pomembna prednost fasadnih senčil – le nekatere vrste zunanjih senčil zagotavljajo pretok naravne svetlobe in v to skupino spadajo fasadna senčila. Zahvaljujoč dotoku sonca v prostore lahko svobodno delujete. Hkrati je objekt po popolni prekrivanju lamel učinkovito zaščiten pred segrevanjem poleti in pred toplotnimi izgubami pozimi. Nanj vpliva zračna blazina, ki se oblikuje med okensko šipo in oklepom rolete.

Estetika zgradbe
Fasadne rolete, tako kot vsa prevleka na www.knall.com.pl, izdelujemo po meri. Zato jih je enostavno prilagoditi posameznemu projektu. Izbira oblike lamel (lamel) omogoča poudarek videza fasade od zunaj; pri popolnoma spuščenih loputah.

Izbira velja tudi za barvo in širino lamel. Barvna paleta je izbrana tako, da enostavno izberete barvo, ki se ujema z dizajnom fasade. Prav tako je diferenciacija širine lamel namenjena lažjemu prilagajanju fasadnih senčil izgledu objekta, da se vse skupaj med seboj sklada in da končni projekt izgleda estetsko.

Blog

Preverite tudi.

Vsi članki in nasveti »