Zavese z očesci

Zavese z očesci na obročih so najbolj klasičen način obešanja okrasnih zaves. Premer obroča 4 cm, širina ojačitvenega pasu 10 cm. Postavljeni so nad okno.

Zavese z ušesi

Izboljšajte estetsko privlačnost in funkcionalnost katerega koli notranjega prostora z zavesami z vtičnicami, razkošno rešitvijo okenskih oblog, ki združuje inovativnost s preverjenimi oblikovalskimi načeli. Zavese z vtičnicami iz visokokakovostne tkanine, prevlečene skozi elegantna kovinska očesca, ponujajo brezhibno, valovito draperijo, ki vsakemu prostoru doda vizualno globino in otipljivo bogastvo. Te natančno izdelane okenske obloge zagotavljajo brezhibno filtracijo svetlobe, izboljšajo ambient in hkrati nudijo izjemno zasebnost. Njihova inherentna vzdržljivost izhaja iz robustnih evropskih komponent, medtem ko enostavna namestitev omogoča preprosto prilagajanje, brezhibno povezovanje s sodobnimi ali tradicionalnimi oblikovalskimi motivi. Natančno izdelane zavese z vtičnicami ponazarjajo optimalno mešanico elegance, vzdržljivosti in funkcionalne učinkovitosti ter spreminjajo zgolj okna v očarljive žariščne točke. Preverite več:

Zavese z ušesi

Zavese z očesci

Značilnosti okrasnih zaves z očesci in mrežastih zaves

Razlike v debelini vplivajo na funkcijo zaves; lahko nadomestijo zavese in v prostore spustijo več svetlobe. Razlike v debelini pomenijo tudi, da se zavese lahko uporabljajo tudi v prostorih z manjšo prostornino. Ker zavesa ustvari nekaj podobnega okvirju okoli okna in se ne more vključiti v njegov prostor, je treba v manjših notranjih prostorih uporabiti bolj občutljive in gladke tkanine, brez vzorcev.

Materiali in barve

Ponudba tkanin za dekorativne zavese je zelo obsežna. Izbira velja za barve, debelino materiala, teksturo in okrasne vzorce. Vse tkanine so naravne. So tudi visoke kakovosti. Poleg tega vam ponudba zaves po meri omogoča prilagajanje oknom različnih, tudi nestandardnih dimenzij.

Če pa naj bi se okrasne zavese pojavile v manjših prostorih, je vredno izbrati gladek material, brez okrasnih vzorcev in okraskov. Poleg tega naj bodo barve tukaj svetlejše, da se čim bolj izognemo optičnemu učinku zmanjšanja prostora.
Zavese na obročkih

Občutljivejše in lažje tkanine se bodo dobro obnesle tudi v prostorih, kot so dnevne sobe (pogosto povezane s kuhinjo), torej tam, kjer čez dan potrebujemo veliko svetlobe. Tovrstna tkanina bo zatemnila svetlobo in zasenčila notranjost, ne pa popolnoma odrezala sončnih žarkov. Po drugi strani pa se bodo debelejše tkanine dobro obnesle tam, kjer bi morala biti svetloba blokirana, npr. v spalnici. Ne samo, da potrebuje več hlajenja (zaščita pred soncem čez dan), temveč tudi prekinitev pretoka umetne svetlobe ponoči.

V velikih prostorih lahko varno uporabljate materiale temnejših barv, za katere je značilna gosta tekstura in/ali okrasni vzorci. V veliki sobi zavesa ne bo zmanjšala svoje velikosti, zaradi česar bo prostor bolj topel in udobnejši. Toliko bolj zdaj, ko so takšne zavese čez dan pogosto povsem odprte; prostor okna je odprt in notranjost je polna svetlobe.
Valovite zavese po meri

Sistemi zaves za cevaste drogove za zavese

Cevaste karnise so najbolj klasičen način obešanja okrasnih zaves. Postavljeni so nad okno. Odlikuje jih visoka kakovost in minimalističen dizajn. Podpirajo material zavese, hkrati pa se zlijejo z njim zaradi klasičnih barv. Naravno je, da se dnevno lahko zavese pogosto odpirajo in zapirajo; Zato je treba pri nakupu ustrezno izmeriti dolžino. V idealnem primeru bi se morali končati približno 1,5 cm nad tlemi. Ušesa olajšajo odpiranje in drsenje. Zavese na ušesih so zavese z všitimi kovinskimi obročki v luknjice, zahvaljujoč katerim vse skupaj zlahka zdrsne čez karniso.

Dodatne informacije

Kako meriti
Zavese se merijo v metrih; po pritrditvi na Microflex obročke ali kaveljčke bo vse skupaj dvakrat manjše. Obroči (vodila) imajo premer 4 cm, komplet vsebuje 6 obročev na 1 meter. Pri meritvah je treba predvideti, da se mora zavesa končati 1,5 cm nad tlemi. Tako se spodnji del ne bo umazal, ko ga potisnete noter/ven.

Kako izbrati barvo
Zavese imajo lahko funkcijo zatemnitve, takrat lahko izberete temnejše barve in gostejšo teksturo blaga. Lahko delujejo tudi kot zavese in takrat so sešite iz občutljivih in prosojnih materialov. Izbira je pogosto odvisna od funkcije prostora, na primer v spalnici boste potrebovali večjo zatemnitev, v kuhinji ali dnevni sobi pa manjšo. Barve zaves so odvisne tudi od tega, kako je urejena notranjost; ta slog lahko vpliva na barvo, teksturo tkanine ali izbiro tkanine z vzorcem. O barvi lahko odloča tudi velikost notranjosti; pri manjših naj se ne pojavljajo senčila v temnih barvah, ker jih lahko optično pomanjšajo.

Kako montirati
Zavese lahko obesite na cevaste karnise ali posebne kljuke Microflex. V obeh primerih bo tkanina estetsko prijetna. V naši trgovini so na voljo tudi električne karnise, ki močno olajšajo premikanje zaves. To bo še posebej pomembno v primeru naročenih velikih velikosti zaves in ko bo tkanina, iz katere bodo sešite, debela in s tem tudi težja.

Kako očistiti
Zavese lahko perete v pralnem stroju in nato zlikate – po navodilih na tkanini. Za prevelike zavese/zavese, ki jih ni mogoče prati v pralnem stroju, uporabite pralnico.

Zakaj kupiti zaveso v spletni trgovini Knall?

Naša spletna trgovina ponuja strankam izjemen način za okrasitev notranjosti njihovega doma. Velika večina naših izdelkov, vključno z obešalniki za zavese, električnimi karnisami za karnise in kar je najpomembnejše samimi novimi zavesami, zahvaljujoč temu bo vsaka naša stranka lahko dobila popolne zavese zase. Izdelki po meri prinašajo dodatne prednosti – zahvaljujoč široki barvni paleti lahko barve popolnoma uskladimo z notranjostjo. Pri nakupu dodatkov za zavese za naše izdelke ni težav.