Lesene žaluzije - edinstven značaj notranjosti

« Nazaj na blog

Tema o notranjem oblikovanju se pogosto pojavlja v posebnih revijah, ki so temu posvečene, na spletnih straneh, kjer so predstavljene različne rešitve s področja opremljanja doma in povsod, kjer iščemo navdih v notranjem oblikovanju.

To je tema, ki bo vedno aktualna. Najprej zato, ker bodo v njem vedno spremembe. Vedno bo sledil modi, novim trendom, novim materialom, dekoracijam, torej vsem stvarem, ki lahko notranjosti dodajo značaj. Vendar pa obstaja tudi drugi razlog. Veliko bolj pomembno. Dom je edinstven kraj, kjer počivamo, se zabavamo, preživljamo čas s prijatelji in družino, kjer odraščamo in kjer vidimo, kako rastejo naši otroci. Z nami se spreminja in to odraža naš značaj. Trendi v notranjem oblikovanju so lahko namig, a dom so ljudje. Če združimo ti dve stvari, lahko jasno vidimo, zakaj nam notranja dekoracija prinaša toliko užitka. Zahvaljujoč temu se ustvari popolnoma edinstven prostor.

Zato se ne smemo bati mešanja stilov, iz njih črpati nekaj podobnosti in ustvarjati nekaj svojega. Ne pozabite ohraniti določenega skupnega imenovalca, ki bo preprečil nastanek kaosa. Naravni materiali so lahko tak imenovalec. Les, tkanine, protja, kamen. Narava je edinstvena in ima možnost dati prostoru nekaj posebnega. Poleg tega je univerzalen; Dobro se bo obneslo, če imamo raje sodobnost, in dobro bo, če smo ljubitelji klasike.

Lesene žaluzije - unikatna prevleka
Lesene žaluzije so izdelane iz naravnega lesa. Zahvaljujoč temu bodo odlično dopolnili interierje, katerih skupna značilnost je subtilno vzdušje, vendar ne brez posebnega značaja. Iz lesa niso le lamele (horizontalne letvice), temveč tudi njihovo ohišje in gumb za upravljanje. Celota ustvarja izjemno estetski vtis. K temu, da se lesene žaluzije lepo zlijejo z okenskim prostorom, pripomore tudi možnost izbire širine lamel. Izbirate lahko med tremi različnimi možnostmi: 25 mm, 50 mm in 65 mm. Pri manjših oknih se zelo dobro obnesejo ožje lamele, pri večjih zasteklitvah pa širše. To je pomembno, če upoštevamo razlike v velikostih oken in pogosto njihove nestandardne velikosti. Ni vam treba skrbeti, da tovrstnega pokrova ne boste mogli montirati povsod. Širina lamel in dimenzija celotnega polkna je izbrana glede na velikost okna - v spletni trgovini Knall so vsa pokrova izdelana po meri.

Tudi barvna paleta pripomore k temu, da bodo lesene žaluzije primerne za interierje z drugačnim stilom. Izberemo lahko naravne odtenke lesa; od svetlejših do temnejših. Izberete lahko tudi belo ali črno.

Montaža in uporaba
Kot vsa notranja prevleka se tudi lesena senčila montirajo v okenski prostor. Zlivajo se z njegovim prostorom, ne da bi preobremenili notranjost in njeno težo. Vendar je način pritrditve odvisen od širine lamel. Razlog je teža žaluzij, širše kot so lamele, težje bodo. Žaluzije, katerih lamele so široke 25 mm, se montirajo na steno ali na okenski okvir. Stranska žilna vodila preprečujejo, da bi lamele pri montaži na okenski okvir štrlele iz stekla. Žaluzije širine 50mm in lamele 65mm se montirajo na steno ali strop.

Za vzdrževanje urejenega videza lesenih žaluzij je dovolj, da jih obrišete s suho mehko krpo z negovalnim sredstvom za les, občasno pa lahko vse skupaj obrišete z vlažno krpo, namočeno v mlačno vodo z agent za nego. Nato obrišite do suhega.

Pri izbiri te vrste senčil morate biti pozorni na to, kje jih boste uporabljali. Priporočljivo je, da to ni prostor, ki je izpostavljen vlagi, npr. kuhinjsko ali kopalniško okno. Če boste na takšno mesto postavili lesene žaluzije, morate poskrbeti za prezračevanje prostorov. V nasprotnem primeru lahko vlaga uniči les.

Blog

Izdelki, ki bi vas lahko zanimali

Preverite tudi.

Screen rolete v trgovini Knall

Screen rolete v trgovini Knall

Screen roloji v trgovini Knall V podjetju Knall ponujamo screen roloje v sistemih HEROAL Standard in HEROAL Premium (ZIP), Premium...

več »

Notranjost 2019 - kaj je novega

Notranjost 2019 - kaj je novega

Začetek leta 2019 je čas, da preverimo, kakšni trendi bodo veljali za notranjo opremo. Začetek leta je najboljši čas, da pogledamo kaj...

več »

Vsi članki in nasveti »