Lesene žaluzije ali plastične? Odgovor, ki ga ne smete zgrešiti!

« Nazaj na blog

V svetu okenskih oblog so odločitve o materialih lahko ključne. Izbira med lesenimi in plastičnimi žaluzijami je stičišče estetike, funkcionalnosti in trajnosti. V naslednjem članku se bomo z vidika poznavalca področja poglobili v nianse, ki določajo njihovo uspešnost v različnih pogledih.

Videz in estetski vtis


Les – kralj elegance
Ah, lesene žaluzije, ti pravi aristokrati med okenskimi oblogami. So kot majhne umetnine v vsakem oknu. Njihovo bogastvo, toplina in razred so nenadomestljivi. Ko stopite v sobo in vidite te čudovite lesene dragulje, veste, da ste na mestu, polnem okusa.

Lesene proti plastičnim žaluzijam

Plastika – funkcionalnost na prvem mestu
Plastične žaluzije imajo svoje mesto v svetu okenskih oblog. So praktični, enostavni za uporabo in na voljo v različnih barvah. Pa vas lahko navdušijo tako kot les? No, to je vprašanje zate.

Odpornost in vzdržljivost
Les – občutljivi bojevnik
Če bi bile lesene žaluzije lik v filmu, bi bile lik z odtenki. Niso odporne na vlago, a z dobrim lakiranjem in rednim čiščenjem lahko zdržijo leta.

Katere žaluzije so boljše

Plastika – Neustrašni gladiator
Plastika je material, odporen na vlago, sonce in številne druge dejavnike. Če jih nameravate namestiti v kopalnico ali kuhinjo, so odlična izbira.

Cena – bitka proračunov
Les – naložba v luksuz
Les je kot dobra steklenica vina – stane, a je vreden. To je naložba, ki se lahko dolgoročno povrne tako estetsko kot finančno.

Plastika – ovitki za vsak žep
Če vam je cena na prvem mestu, so plastične rolete kot varčen avto – ne najlepše, a vsekakor učinkovite.

Varstvo okolja – dilema sodobnega človeka


Les – Iz narave za naravo
Običajno les prihaja iz trajnostnih virov in je biorazgradljiv. A spomnimo se, da je bil vsak kos lesa nekoč del gozda.

Plastika – prijatelj ali sovražnik?
Plastika je material, ki ga je treba proizvesti in je težko razgradljiv. Če vam je mar za planet, je to vidik, ki ga je vredno upoštevati.

Ko se odločate, ne pomislite le nase, ampak tudi na svet okoli sebe. Ker veste, dragi naši, vsaka izbira je odraz naših vrednot in našega značaja. Leseni ali plastični, vedno lahko najdete način, kako jih umestiti v svoj svet.

Blog

Preverite tudi

Moderna zaščita oken

Moderna zaščita oken

Roloji v naših stanovanjih že dolgo nadomeščajo težke zavese in zavese. Imajo številne prednosti, tako funkcionalne kot estetske....

več »

ABC za pravilno merjenje žaluzij

ABC za pravilno merjenje žaluzij

Ko razmišljamo, kaj izbrati kot okensko prevleko, se pogosteje odločimo za senčila. Zaradi številnih prednosti njihova priljubljenost vztrajno narašča. Široka...

več »

Tende - najboljše za poletje

Tende - najboljše za poletje

Res je, da je letos pomlad nekoliko lena, a vseeno prihaja. Skrajni čas je, da razmislite, kako svoj dom in vrt pripraviti na prijetno...

več »

Vsi članki in nasveti »